<< επιστροφή στο προγραμμα

Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο - Μάρα Καλούδη
22:00

Κάθε Κυριακή στις 22:00 οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία ν΄ακούσουν ηχογραφήσεις θεατρικών έργων από το ελληνικό και ξένο δραματολόγιο, που παρουσιάστηκαν από την Ελληνική Ραδιοφωνία στο παρελθόν, συμβάλλοντας δυναμικά στη διάδοση της Τέχνης του Θεάτρου.

Διαφορετικές γενιές Ελλήνων ηθοποιών που αγαπήθηκαν από το κοινό «δίνουν φωνή» σε αιώνιους θεατρικούς ήρωες, διαμορφώνοντας ένα ρεπερτόριο που καλύπτει ευρύ φάσμα της παγκόσμιας θεατρικής λογοτεχνίας.

Σήμερα:
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΦΕΡΤΗ (1938-2024)
«Οργισμένα Νιάτα»- Τζον Όσμπορν.
Σαν σήμερα, 21 Απριλίου του 1938, γεννήθηκε ο Γιάννης Φέρτης. Ο ίδιος γελούσε με την ατυχή συγκυρία της υπενθύμισης, ενός κατά τ΄άλλα...ευτυχούς γεγονότος!

Ο Γιάννης Φέρτης έφυγε απ΄τη ζωή στις 14 Απριλίου, μια εβδομάδα πριν συμπληρώσει ακριβώς τα 86 του χρόνια, αφήνοντας πίσω του πλήθος σημαντικών και αξιομνημόνευτων στιγμών, τόσο σαν άνθρωπος όσο και σαν καλλιτέχνης.

Η εκπομπή Το Θέατρο τη Κυριακής στο Τρίτο, «δωρίζει» στους ακροατές μια πολύτιμη στιγμή του Ραδιοφωνικού Θεάτρου, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Φέρτη, στο έργο του Τζον Όσμπμορν «Οργισμένα Νιάτα» (1956). Ένα έργο το οποίο είχε παρουσιαστεί στη σκηνή από το θίασο Φέρτη-Ντενίση στο Θέατρο Αθηνά το 1982, σε σκηνοθεσία Γιώργου Θεοδοσιάδη.Την ίδια χορνιά ο Γιάννης Φέρτης παραμένει στον πρωταγωνιστικό ρόλο της ραδιοφωνικής μεταφοράς του έργου, το οποίο με διαφορετική διανομή μεταδίδεται πρώτη φορά από την εκπομπή «Θεατρική Βραδιά» τον Απρίλιο του 1982.

Η προγραμματισμένη μετάδοση του δεύτερου μέρους του έργου «Πριγκηπέσσα Ιζαμπώ» του Άγγελου Τερζάκη μεταφέρεται για την Κυριακή 28 Απριλίου 2024.

Μετάφραση: Δέσπω Διαμαντίδου

Μουσική Επιμέλεια: Δανάη Ευαγγελίου

Τεχνικός ηχογράφησης: Νίκος Χανιώτης

Ραδιοσκηνοθεσία: Γιώργος Θεοδοσιάδης

Παίζουν: Γιάννης Φέρτης-Τζίμι Πόρτερ, Μίμης Χρυσομάλλης- Κλιφ, Μίρκα Παπακωνσταντίνου- Άλισον, Μαρία Σκούντζου- Έλενα, Γιώργος Μοσχίδης-συνταγματάρχης Ρέντφερν

Επιμέλεια: Μάρα Καλούδη

    << επιστροφή στο προγραμμα