<< επιστροφή στο προγραμμα

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΗ με τον Θόδωρο Λούστα
14:00

Kύκλος ωριαίων εκπομπών του Τρίτου Προγράμματος, με παλιές ηχογραφήσεις Ελλήνων και ξένων ερμηνευτών σε κυλίνδρους φωνογράφου, δίσκους γραμμοφώνου, δίσκους «μακράς διάρκειας» (LP), μαγνητοταινίες και CD. Παρουσιάζονται όχι μόνο δυσεύρετες ηχογραφήσεις που δεν έχουν επανεκδοθεί επί δεκαετίες, αλλά και πρόσφατες δισκογραφικές εκδόσεις, με άγνωστες και ανέκδοτες ηχητικές εγγραφές (από ραδιοφωνικά δίκτυα, ιδιωτικά αρχεία κτλ).

Σήμερα:
ΕΡΓΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΙΣΠΑΝΟΥΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ (ΠΡΩΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ).
Mikhail Glinka: Ισπανική εισαγωγή αρ. 1 (Jota Aragonesa: Capriccio brillante). Την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Σοβιετικής Ένωσης διευθύνει ο Yevgeny Svetlanov, από δισκογραφική εργασία του 1968, αφιερωμένη σε έργα του Glinka.

Mikhail Glinka: Ισπανική εισαγωγή αρ. 2 (Ενθύμιο από μια καλοκαιρινή νύκτα στη Μαδρίτη). Tη Συμφωνική της Βαμβέργης διευθύνει ο Jonel Perlea, από δισκογραφική εργασία της δεκαετίας του 1950, αφιερωμένη σε έργα του Glinka.

Nikolai Rimsky-Korsakov: Καπρίτσιο πάνω σε ισπανικά θέματα (Ισπανικό καπρίτσιο), έργο 34. Την Ορχήστρα της RCA Victor διευθύνει ο Kiril Kondrashin, από δισκογραφική εργασία του 1958.

Maurice Ravel: Ισπανική ραψωδία. Τη Συμφωνική του Λονδίνου διευθύνει ο Pierre Monteux, από δισκογραφική εργασία του 1961.

Επιμέλεια – παρουσίαση – αρχειακό υλικό: Θόδωρος Λούστας.

    << επιστροφή στο προγραμμα