<< επιστροφή στο προγραμμα

ΠΙΝΕΛΑ ΓΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΧΗΣΤΡΑ με τον Γιώργο Μαρκάκη
00:00

Τα μουσικά πινέλα, μικρά ή μεγάλα του κάθε καλλιτέχνη χρησιμεύουν για να αποδώσει ο κάθε δημιουργός τη δική του αίσθηση. Αυτές τις απόλυτα δικές τους αποχρώσεις και τεχνοτροπία αναζητά και παρουσιάζει αυτή η εκπομπή πάνω στον ραδιοφωνικό καμβά του Τρίτου προγράμματος. Τα πινέλα αυτά αποτελούν και τις μπαγκέτες που χειρίζονται οι μουσικοί, όπως κάνουν και διευθυντές ορχήστρας κρατώντας τες στο χέρι, για να κατευθύνουν και να αποδώσουν μουσικά έργα. Η εκπομπή αναζητά ερευνά και παρουσιάζει μουσικά έργα, που ενδεχομένως διαθέτουν την σφραγίδα του κλασικού ακόμα και αν οι δημιουργοί τους δεν πέρασαν ποτέ την πόρτα ενός ωδείου.

Επειδή πολλές φορές η διαφορετικότητα του τρόπου παρουσίασης της προσωπικής μουσικής τους πορείας που εμπλουτίζει χρωματίζει και διαφοροποιεί απρόσμενα και ευχάριστα ακόμα και το πιο γνωστό κοινότυπο μουσικό έργο είναι σημαντική, προσπαθούμε να παίρνουμε συνεντεύξεις από τα ίδια τα μουσικά όργανα παρουσία του καλλιτέχνη.Παραγωγή-Παρουσίαση: Γιώργος Μαρκάκης
Έχει σπουδάσει Εφαρμοσμένη Ψυχολογία και Ψυχολογία της Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Lund της Σουηδίας αλλά τελικά τον τράβηξε ο χώρος της μουσικής και του ραδιοφώνου και παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων ραδιοφώνου, επεξεργασίας ήχου και ραδιοφωνικής παραγωγής στο Εθνικό ραδιόφωνο της Σουηδίας στη Στοκχόλμης και το Μαλμόε.

Έχει εργαστεί στο κρατικό ραδιόφωνο της Σουηδίας σαν παραγωγός εκπομπής για τους Έλληνες μετανάστες και στο δημοτικό γραφείο διαμεσολάβησης του Malmö για την στήριξη Ελλήνων κι αγγλόφωνων μεταναστών στην πόλη. Έχει συνεργαστεί με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του εξωτερικού: BBC Radio 3, Radio Berlin Brandenburg , WDR 5 FUNKHAUS EUROPA, Radio Bremen και με τους Ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς Kosmos 93,6 FM της ERT, 105.5 FM “Στο κόκκινο”, Planet 99.5, FLASH 9.61, SKY 100.4, και ANTENNA FM Radio. Παράλληλα έχει εργαστεί σαν ρεπόρτερ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, την ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, το ΕΘΝΟΣ καθώς και τα περιοδικά OXYGEN και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Υπήρξε εμπνευστής και συνδιοργανωτής του μεγαλύτερου μουσικού event World Music EXPO - WOMEX 2012 στην Θεσσαλονίκη

Έχει προσωπικές επαφές με πολλά δίκτυα μεταναστών, από διάφορες χώρες κι Ηπείρους για λογαριασμό των οποίων πραγματοποιεί προγράμματα μέσω web radio.

Έχει βραβευτεί με το εξαιρετικά τιμητικό βραβείο “Prix Europa” σαν ο δεύτερος καλύτερος Ευρωπαίος Μουσικός παραγωγός για το 2012.

    << επιστροφή στο προγραμμα