<< επιστροφή στο προγραμμα

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ
19:00

Νέος κύκλος συναυλιών στο Τρίτο Πρόγραμμα
για την περίοδο 2018-19, στο Στούντιο Ε της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, παρουσία κοινού, με απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση.

Για να παρακολουθήσει κάποιος τη συναυλία από κοντά, χρειάζεται κράτηση θέσης με ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Η Ελληνική Ραδιοφωνία στηρίζει συνθέτες και ερμηνευτές, δίνοντας την ευκαιρία σε καταξιωμένους σολίστ, αλλά και ταλαντούχους νέους μουσικούς, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε ρεπερτόριο χωρίς σύνορα εποχής, ύφους και φόρμας, με τη φροντίδα του τμήματος ηχογραφήσεων των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

Σήμερα:
Δεύτερη εκδήλωση του κύκλου "Συναυλίες στο Τρίτο" για την περίοδο 2019-20, στο στούντιο Αντώνης Κοντογεωργίου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, τη Δευτέρα 21-10-19, ώρα 19:00-20:30, με παρουσία κοινού (ελεύθερη είσοδος), σε απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση (webradio.ert.gr/trito).
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: [email protected]
«ΣΤΙΧΟΜΥΘΙΑΙ»( CROSSWORDS)
ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΚΙΘΑΡΑ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΑ

Η δεξιοτέχνης κιθαρίστα Γεωργία Παπαδάτου και ο διακεκριμένος percussionist Αλέξης Κώστας/ Alexis Kostas επιμελούνται και παρουσιάζουν μια στιχομυθία ανάμεσα στην κλασική κιθάρα και τα κρουστά.

Πρόκειται για ένα δύσκολο αλλά ιδιαίτερα ενδιαφέρον πάντρεμα των ήχων της κλασικής κιθάρας με τους ήχους επιλεγμένων ατμοσφαιρικών κρουστών. Το ηχητικό αποτέλεσμα προσδίδει μια άλλη διάσταση στο κλασικό ρεπερτόριο της κιθάρας επιτρέποντας στον ακροατή να κλείσει τα μάτια να δημιουργήσει τις δικές του εικόνες και να ονειρευτεί..

Ο συνδυασμός των οργάνων έχει γίνει με πολύ σεβασμό απέναντι στα κομμάτια τα οποία είναι από τα πιο γνωστά του κιθαριστικού ρεπερτορίου..

Η παράσταση αποτελεί ένα κάλεσμα για τον ακροατή στοχεύοντας απευθείας στο συναίσθημα και καθώς εξελίσσεται τον προτρέπει να απελευθερωθεί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Carlo Domeniconi (γεν. 1947) : Koyunbaba ( singing bowl, κιθάρα)

Nikita Koshkin (γεν 1956) Guitar (luna drums – κιθάρα)

Nikita Koshkin (γεν 1956): Avalon (Bendir - κιθάρα)

Agustin Barrios Mangore (1885-1944):Una Limosna por el amor de Dios (ocean drum ,κιθάρα)

Agustin Barrios Mangore (1885-1944): La Cathedral (κιθάρα)

N.Rimsky-Korsakov (1844-1908 ): Flight of the Bumblebee (xylophone)

Georges Bizet (1838-1875): ouverture - από την οπερα « Carmen»
(xylophone)

Isaac Albeniz (1860-1909): Asturias (Indian tumblrs, percussion
effects, κιθάρα)

Astor Piazzola (1921-1992): Verano porteno ( cajon, percussion
effects, κιθάρα)

Zoe Tiganouria :Sweet life ( κιθάρα)

Παρουσίαση: Κάτια Μάντζαρη
Ηχοληψία : Βασίλης Χανιώτης, Νίκος Θεοδωρακόπουλος

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ!

    << επιστροφή στο προγραμμα