<< επιστροφή στο προγραμμα

Ο ΑΦΗΡΗΜΕΝΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ EBU με την Αλεξάνδρα Γιαλίνη
21:10

Ποικίλα, διάσπαρτα ίσως και ξεχασμένα «μουσικά γράμματα» της EBU καθώς και αποσπάσματα από συναυλίες, φεστιβάλ και διαγωνισμούς.

Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Γιαλίνη


Σήμερα:
Τρία κονσέρτα για βιολί, τα μοναδικά έργα για αυτό το όργανο, που έγραψαν οι συνθέτες Samuel Barber, P.I.Tchaikovsky και Johannes Brahms, από συναυλίες των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ του 2019. Αναλυτικά:

- Η Συμφωνική Ορχήστρα του Bournemouth υπό τη διεύθυνση του Kirill Karabits και σολίστ τον Γαλλο-Σέρβο βιολονίστα Nemanja Radulovic παρουσιάζουν το Κοντσέρτο για Βιολί του Samuel Barber.

- Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ολλανδικής Ραδιοφωνίας υπό τη διεύθυνση του Hannu Lintu και σολίστ τον Γερμανο-Αμερικανό βιολονίστα Augustin Hadelich παρουσιάζουν το Κονσέρτο για βιολί σε ρε μείζονα έργο 35, του P.I.Tchaikovsky.

- Η Ορχήστρα της Βόρειας Γερμανικής Ραδιοφωνίας υπό τη διεύθυνση του Krzysztof Urbański και σολίστ την βιολονίστα Janine Jansen παρουσιάζουν το Κονσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε ρε μείζονα έργο 77, του Johannes Brahms.

Η Αλεξάνδρα Γιαλίνη γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Ελληνικό Ωδείο (απ’ όπου και πήρε πτυχία πιάνου, αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας), καθώς και κλασσικό τραγούδι. Συνεργάζεται με το Τρίτο Πρόγραμμα από το 1995 και τα τελευταία 15 χρόνια επιμελείται και παρουσιάζει, σε συνεργασία με την EBU, ζωντανές μεταδόσεις συναυλιών από την Ευρώπη. Παράλληλα εργάστηκε και ως μουσικός σύμβουλος σε τηλεοπτικές καλύψεις συναυλιών.    << επιστροφή στο προγραμμα