ΠΕΜΠΤΗ  11/07/2024
04:55 Κατάλληλο για άτομα άνω των 12 ετών
Η Τούρτα της Μαμάς  (Β' Kύκλος)   (E)   
Ψυχαγωγία / Ελληνική σειρά
Η κωμική σειρά μυθοπλασίας, που αγαπήθηκε για τις χιουμοριστικές ατάκες της, το ανατρεπτικό της σενάριο και το εξαιρετικό καστ ηθοποιών, επανέρχεται στους δέκτες μας με ιστορίες γέλιου αλλά και συγκίνησης.

Το δυνατό δημιουργικό δίδυμο των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου βάζει σε περιπέτειες την οικογένεια του Τάσου και της Ευανθίας, δίνοντας, έτσι, στον Κώστα Κόκλα και στην Καίτη Κωσταντίνου την ευκαιρία να πρωτοστατήσουν σε μια οικογενειακή ιστορία γεμάτη επεισοδιακές ανατροπές.

Βασικός άξονας της πλοκής είναι τα οικογενειακά τραπέζια της μαμάς. Τραπέζια όπου οι καλεσμένοι -διαφορετικών ηλικιών, διαθέσεων και πεποιθήσεων- μαζεύονται για να έρθουν πιο κοντά, να γνωριστούν, να συγκρουστούν, να θυμηθούν, να γελάσουν, να χωρίσουν, να ερωτευτούν. «Η Τούρτα της Μαμάς» σερβίρεται πάντα στο τέλος κάθε οικογενειακής περιπέτειας, σαν ανταμοιβή για όσους κατάφεραν να μείνουν στο τραπέζι. Για όσους κατάφεραν, παρά τις διαφωνίες, τις συγκρούσεις και τις διαφορές τους, να βάλουν πάνω απ΄ όλα αυτό που τους ενώνει. Την επιθυμία τους να μοιραστούν και να έχουν μια οικογένεια.

Η Λυδία Φωτοπούλου ερμηνεύει τον ρόλο της τρομερής γιαγιάς, Μαριλού, μιας απενεχοποιημένης γυναίκας που βλέπει τη ζωή και τον έρωτα με τρόπο που οι γύρω της τον ονομάζουν σουρεαλιστικό.
Και, φυσικά, ο Αλέξανδρος Ρήγας εμφανίζεται στον ρόλο του θείου Ακύλα, του -πιο κυνικός πεθαίνεις- αδερφού της Ευανθίας. Μάλλον δεν είχε ποτέ του φίλους. Ζει απομονωμένος σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού και αγαπάει το θέατρο -όταν τον πληρώνουν για να γράφει καλές θεατροκριτικές. Απολαμβάνει, όμως, περισσότερο τις κριτικές για τις οποίες δεν τον πληρώνουν, γιατί έτσι μπορεί να εκφράσει όλη του την απέχθεια απέναντι στον κάθε ατάλαντο καλλιτέχνη.

Οι αφορμές για γέλιο, συγκίνηση, διενέξεις και ευτράπελες καταστάσεις στα οικογενειακά τραπέζια της μαμάς δεν πρόκειται να λείψουν...

Δείτε σήμερα: «Η τελευταία ακρόαση»
Eπεισόδιο 22

Οι υποχρεώσεις της Ευανθίας αυξάνονται μέρα με τη μέρα όσο ασχολείται με τη μαγειρική και έτσι πλέον δεν έχει χρόνο να φροντίσει το μωρό. Οι γονείς του και όλα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας τρέχουν με τις δουλειές τους, οπότε έχει έρθει η ώρα να βρουν μια νταντά. Τα κάστινγκ γίνονται το ένα μετά το άλλο, αλλά η μια νταντά είναι χειρότερη από την άλλη. Ο Γιάγκος προτείνει τη φίλη του τη Στέλλα, νέα ωραία και με ανάγκη για δουλειά. Εκείνη νομίζει πως θα τους καταφέρει με τον τρόπο της και με την απήχηση που έχει στους άντρες, αλλά ο Πάρης και κάποιο ακόμα μέλος της οικογένειας δουλεύουν μάλλον εναντίον της. Μένει να μάθουμε το ποιος και το γιατί.Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας
Συνεργάτης σκηνοθέτης: Μάκης Τσούφης
Σενάριo: Αλέξανδρος Ρήγας, Δημήτρης Αποστόλου
Σκηνογράφος: Στέλιος Βαζος
Ενδυματολόγος: Ελένη Μπλέτσα
Διεύθυνση φωτογραφίας: Σωκράτης Μιχαλόπουλος
Οργάνωση παραγωγής: Ευάγγελος Μαυρογιάννης
Διεύθυνση παραγωγής: Ναταλία Τασόγλου
Εκτέλεση παραγωγής: Στέλιος Αγγελόπουλος Μ.ΙΚΕ

Πρωταγωνιστούν: Κώστας Κόκλας (Τάσος, ο μπαμπάς), Καίτη Κωνσταντίνου (Ευανθία, η μαμά), Λυδία Φωτοπούλου (Μαριλού, η γιαγιά), Θάνος Λέκκας (Κυριάκος, ο μεγάλος γιος), Πάρις Θωμόπουλος (Πάρης, ο μεσαίος γιος), Μιχάλης Παπαδημητρίου (Θωμάς, ο μικρός γιος), Ιωάννα Πηλιχού (Βέτα, η νύφη), Αλέξανδρος Ρήγας (Ακύλας, ο θείος και κριτικός θεάτρου), Θανάσης Μαυρογιάννης (Μάριος, ο εγγονός)

Η Χρύσα Ρώπα στον ρόλο της Αλεξάνδρας, μάνας του Τάσου.

Επίσης, εμφανίζονται οι Υακίνθη Παπαδοπούλου (Μυρτώ), Χάρης Χιώτης (Ζώης), Δημήτρης Τσιώκος (Γιάγκος), Γιώργος Τσιαντούλας (Παναγιώτης, σύντροφος του Πάρη), Ειρήνη Αγγελοπούλου (Τζένη, η σύντροφος του Θωμά), Αποστόλης Μπαχαρίδης (Ρήγας).

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

(E)
Επόμενο > [K8] Συνδέσεις

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά