ΤΕΤΑΡΤΗ  10/07/2024
17:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Φτάσαμε  (Β' Kύκλος) (Νέο Επεισόδιο)   
Ψυχαγωγία / Εκπομπή
Η περιπέτεια συνεχίζεται για τον Ζερόμ Καλούτα, στο B’ κύκλο επεισοδίων της εκπομπής “Φτάσαμε”.
Πάντα ανοιχτός σε κάθε νέα πρόκληση, ο Ζερόμ καλεί τους θεατές σε ένα συναρπαστικό οδοιπορικό σε φημισμένους αλλά και άγνωστους θησαυρούς της ελληνικής επικράτειας.
Ο Ζερόμ παίρνει τα βουνά και τα λαγκάδια, εξερευνά δάση, σπήλαια, μικροσκοπικά χωριά και ιστορικά μονοπάτια, έρχεται σε επαφή με ανθρώπους, που έχουν να αφηγηθούν μοναδικές ιστορίες και μοιράζεται μαζί τους εικόνες και γεύσεις, στιγμές από την καθημερινότητα, τις παραδόσεις, τις συνήθειες, τους χορούς και τα γλέντια τους.
Το «Φτάσαμε» είναι ένα διαφορετικό ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ, με υπέροχα τοπία, δράση, εξερεύνηση, γεύση, μελωδία, χιούμορ και ξεχωριστούς ανθρώπους. Είστε έτοιμοι; Φτάσαμε…

Δείτε σήμερα: «Χανιά» [Με αγγλικούς υπότιτλους]
Eπεισόδιο 24

Σε έναν τόπο γενναιόδωρο από όλες τις απόψεις, με μοναδική φύση, πανέμορφα χωριά και αυθεντικούς ανθρώπους, ταξιδεύει η εκπομπή “Φτάσαμε”, με τον Ζερόμ Καλούτα να ερωτεύεται για άλλη μια φορά τα μαγευτικά Χανιά!

Ο Ζερόμ ανακαλύπτει ό,τι πιο κοντινό σε παράδεισο πάνω στη γη στο ξακουστό Ελαφονήσι. Εξερευνά την πάντα γεμάτη εκπλήξεις παλιά πόλη των Χανίων και μαζί με τη μεγάλη παρέα, που συναντά στα ΚΑΠΗ Χανίων, τραγουδά και κάνει μάθημα zumba.

Στον Ομαλό, δίπλα στο φαράγγι της Σαμαριάς, ο Ζερόμ περιηγείται σε ένα μοναδικό βοτανικό αγρόκτημα, όπου ανακαλύπτει τα μυστικά, τα αρώματα και τις γεύσεις των κρητικών βοτάνων, όπως η μαλοτήρα και το δίκταμο.

Στους πρόποδες των Λευκών Ορέων, ο Ζερόμ ανακαλύπτει έναν κρυμμένο θησαυρό, το φαράγγι της Σαρακίνας, ένα από τα μικρότερα και λιγότερο γνωστά φαράγγια της Κρήτης, που όμως δεν υστερεί σε φυσική ομορφιά και εντυπωσιακές εικόνες.

Στη λίμνη της Αγιάς, μέσα σε ένα καταπράσινο γαλήνιο περιβάλλον, ο Ζερόμ μαγεύεται από κρητικές μελωδίες, ενώ στο γραφικό Γαβαλοχώρι μυείται στην παραδοσιακή, ντελικάτη τέχνη της δαντέλας με το όνομα κοπανέλι, από την οποία κάποτε ζούσε όλο το χωριό.

Ο Ζερόμ αποχαιρετά την Κρήτη γεμάτος εικόνες, γεύσεις, μυρωδιές και αναμνήσεις ξεχωριστών, αυθεντικών ανθρώπων, σίγουρος ότι σε αυτό το νησί πάντα θα επιστρέφει...Σκηνοθεσία: Ανδρέας Λουκάκος
Διεύθυνση παραγωγής: Λάμπρος Παπαδέας
Αρχισυνταξία: Χριστίνα Κατσαντώνη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ξενοφών Βαρδαρός
Έρευνα: Ευανθία Τσακνή, Εβελίνα Πιπίδη

Παρουσίαση: Ζερόμ Καλούτα

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

(E)
Επόμενο > [K8] Οι Θησαυροί του Πόντου (E)

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά