ΤΕΤΑΡΤΗ  10/07/2024
21:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 12 ετών
Αναμνήσεις μιας Γκέισας   
Ταινίες

Memoirs of a Geisha


Έτος παραγωγής: (2005)Αισθηματικό δράμα, συμπαραγωγής ΗΠΑ, Ιαπωνίας, Γαλλίας 2005.

Στη δεκαετία του 1920, η 9χρονη Τσίγιο Σακαμότο πωλείται σε έναν οίκο γκέισας, όπου αναγκάζεται να υπηρετεί, χωρίς να παίρνει τίποτα ως αντάλλαγμα, μέχρι η ιεραρχία του οίκου να αποφασίσει αν είναι αρκετά ποιοτική για να εξυπηρετήσει την πελατεία - άνδρες που την επισκέπτονται και πληρώνουν για συζήτηση, χορό και τραγούδι.
Η δαιδαλώδης πορεία της προς το πεπρωμένο της είναι ωστόσο γεμάτη εμπόδια, καθώς η Σαγιούρι (όπως θα γίνει γνωστή) διαπραγματεύεται τον μυστικοπαθή, περίπλοκο και πολιτικό υπόκοσμο της κοινωνίας των γκεισών της προπολεμικής Ιαπωνίας.
Μια μάχη για την εξουσία με τη συγκάτοικο γκέισα Χατσουμόμο παραλίγο να καταδικάσει τη Σαγιούρι στη ζωή της υπηρέτριας. Αλλά αυτό αλλάζει όταν την παίρνει υπό την προστασία της η Μάμεχα, η οποία προετοιμάζει τη Σαγιούρι για την είσοδό της στην κοινωνία των γκεισών.
Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος επεμβαίνει, αλλάζοντας τα πάντα, αλλά η Σαγιούρι επιμένει, ακολουθώντας το όνειρό της μέχρι τέλους.

Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Άρθουρ Γκόλντεν που εκδόθηκε το 1997, ήταν υποψήφια για έξι βραβεία Όσκαρ το 2006 και τελικά κέρδισε τρία: Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερης Καλλιτεχνικής Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ενδυματολογίας.


Σκηνοθεσία: Ρομπ Μάρσαλ

Πρωταγωνιστούν: Ζανγκ Ζιγί, Κεν Γουατανάμπι,Γκονγκ Λι, Μισέλ Γιο,Κότζι Γιαγκούσο, Γιούκι Κούντο, Καόρι Μομόι

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

(E)
Επόμενο > [K12] Χειμερινή Έξοδος - ΕΡΤ Αρχείο (E)

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά