ΤΕΤΑΡΤΗ  10/07/2024
19:15 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Φτάσαμε   (E)   
Ψυχαγωγία / Εκπομπή


Έτος παραγωγής: (2023)Είστε έτοιμοι; Φτάσαμε… στην ΕΡΤ1! Ο Ζερόμ Καλούτα προσκαλεί τους τηλεθεατές σε μια συναρπαστική και περιπετειώδη εξερεύνηση τόπων, ανθρώπων και παραδόσεων στη νέα ταξιδιωτική εκπομπή «Φτάσαμε».

Με οδηγό το χιούμορ και τη διάθεση να γνωρίσει άγνωστες αλλά μαγευτικές γωνιές της Ελλάδας, να γίνει ένα με τους ντόπιους και να μυηθεί στον τρόπο ζωής, στις παραδόσεις και στις συνήθειές τους, ο Ζερόμ Καλούτα λέει «ναι» σε κάθε νέα πρόκληση.

Μπαίνει σε χωράφια, ανεβαίνει σε τρακτέρ, θερίζει, οργώνει και αρμέγει πρόβατα, εξερευνά δάση, σπήλαια και ιστορικά μονοπάτια, κατεβαίνει ποτάμια και δαμάζει κύματα, βουτά σε παγωμένα νερά, υφαίνει, κεντάει, μαγειρεύει φημισμένες τοπικές συνταγές και τραγουδά στα πιο απρόβλεπτα μέρη.

«Φτάσαμε»: Ένα διαφορετικό ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ, με υπέροχα τοπία, δράση, εξερεύνηση, γεύση, περιπέτεια, μελωδία και ξεχωριστούς ανθρώπους.

Δείτε σήμερα: «Μεσσηνιακή Μάνη»

Μια διαφορετική περιπλάνηση σε έναν τόπο άγριο, όσο και πανέμορφο και ξεχωριστό, υπόσχεται ο Ζερόμ Καλούτα στο νέο επεισόδιο της εκπομπής “Φτάσαμε”, που είναι αφιερωμένο στη γεμάτη ιστορία, παράδοση και γεύσεις Μεσσηνιακή Μάνη.

Με αφετηρία την ατμοσφαιρική Καρδαμύλη με την ξεχωριστή αρχιτεκτονική και τον αυθεντικό χαρακτήρα, ο Ζερόμ παίρνει ηλεκτρικό ποδήλατο για να περιηγηθεί στην πιο άγρια πλευρά της περιοχής, σε χωριά σκαρφαλωμένα στον Ταΰγετο, όπως το Εξωχώρι και η Καστανιά.

Στο ημιορεινό Προάστιο, ένα από τα παλαιότερα χωριά της περιοχής με έντονα παραδοσιακό χρώμα, ο Ζερόμ συναντά μέλη του συλλόγου γυναικών “Οι Πραστιώτισσες”, οι οποίες μιλούν για τη ζωή και τη θέση της γυναίκας στη Μάνη, φιλεύουν τον Ζερόμ δίπλες και λαλάγγια και φτιάχνουν μαζί του ένα παραδοσιακό χειροποίητο σαπούνι.

Στο χωριό Χοτάσια, ένα μικρό χωριό κοντά στα σύνορα Μεσσηνιακής και Λακωνικής Μάνης, το οποίο κάποτε ζούσε από το αλάτι, ο Ζερόμ μυείται στην παραδοσιακή συλλογή πρώτης ποιότητας αλατιού από τη θάλασσα.

Το ταξίδι ολοκληρώνεται με μια μαγευτική διαδρομή στο σπήλαιο του Διρού, ένα από τα ωραιότερα σπήλαια σε όλο τον κόσμο, που προφέρει σε κάθε επισκέπτη ένα μοναδικό θέαμα.Σκηνοθεσία: Ανδρέας Λουκάκος
Διεύθυνση παραγωγής: Λάμπρος Παπαδέας
Αρχισυνταξία: Χριστίνα Κατσαντώνη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ξενοφών Βαρδαρός
Έρευνα: Ευανθία Τσακνή

Παρουσίαση: Ζερόμ Καλούτα

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

Επόμενο > [K8] 3ος Όροφος (E)

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά