ΤΕΤΑΡΤΗ  15/05/2024
21:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Καλλιτεχνικό Καφενείο - ΕΡΤ Αρχείο   (E)   
Σειρά ψυχαγωγικών εκπομπών με φόντο ένα καφενείο και καλεσμένους προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό χώρο που συζητούν με τους τρεις παρουσιαστές, τον Βασίλη Τσιβιλίκα, τον Μίμη Πλέσσα και τον Κώστα Φέρρη, για την καριέρα τους, την Τέχνη τους και τα επαγγελματικά τους σχέδια.

Δείτε σήμερα: «Πρωταγωνιστές: Κάτια Δανδουλάκη-Πέτρος Φυσσούν»

Κεντρικοί καλεσμένοι της εκπομπής είναι οι ηθοποιοί Κάτια Δανδουλάκη και ο Πέτρος Φυσσούν.

Αρχικά, οι δύο ηθοποιοί συνομιλούν με τον Βασίλη Τσιβιλίκα και τον Κώστα Φέρρη λέγοντας την άποψη και εμπειρία τους για το είδος που υπηρετούν σε θέατρο και κινηματογράφο αλλά και για το πώς επιλέγουν είδος, όπως η κωμωδία, το δράμα κ.α.

Αναφέρονται σε παλαιότερες συμμετοχές τους σε έργα θεάτρου και συνεργασίες με ηθοποιούς και σκηνοθέτες όπως η Έλλη Λαμπέτη, ο Βασίλης Γεωργιάδης κ.α., αλλά και σε κινηματογραφικές ταινίες περιγράφοντας εμπειρίες αλλά και ευτράπελα που συνέβησαν στα γυρίσματα.

Στη συνέχεια, στην παρέα προστίθεται ο ηθοποιός Στέφανος Κυριακίδης. Οι καλεσμένοι αναφέρονται στην ακρότητα και τολμηρότητα των ρόλων για παράδειγμα στον κινηματογραφικό θάνατο, τον βιασμό, τις ερωτικές σκηνές.

Έπειτα, ο Κώστας Φέρρης βάζει στην παρέα το ζήτημα της κατασκευής σκανδάλων ως μεθόδου αύξησης της αναγνωρισιμότητας ενός καλλιτέχνη, αλλά και το ζήτημα της αξιοκρατίας στη θεατρική και κινηματογραφική πραγματικότητα της Ελλάδας. Προβάλλονται σύντομα πλάνα από αρκετές έγχρωμες και ασπρόμαυρες κινηματογραφικές ταινίες που συμμετείχαν οι κεντρικοί καλεσμένοι.

Στη συνέχεια, ο Μίμης Πλέσσας καλεί τον τραγουδιστή Γιώργο Γερολυμάτο και συζητά μαζί του για την αρχή της καριέρας του αλλά και την τραγουδίστρια Άντζελα Δημητρίου μαζί με τον συνθέτη Χάρη Καλούδη.

Ο Γερολυμάτος και Άντζελα Δημητρίου ερμηνεύουν συνοδεία πιάνου και μπουζουκιού τα τραγούδια: «Παλιό ρολόι», «Σταλιά σταλιά», «Συννεφιασμένη Κυριακή».

Ο Γιώργος Γερολυμάτος τραγουδά το «Εσύ θα είσαι το τραγούδι μου» και η Άντζελα Δημητρίου ερμηνεύει το τραγούδι «Ποια θυσία».
Παρουσίαση: Βασίλης Τσιβιλίκας, Μίμης Πλέσσας, Κώστας Φέρρης

[K8] Δρόμοι - ΕΡΤ Αρχείο (E) < Προηγούμενο
Επόμενο > [K8] Συναντήσεις - ΕΡΤ Αρχείο (E)

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά