ΚΥΡΙΑΚΗ  11/02/2024
13:00 Κατάλληλο για όλους
Ο Εμίρης και ο Κακομοίρης - Ελληνική Ταινία   
Ταινίες


Έτος παραγωγής: (1964)Κινηματογραφική μεταφορά της ομότιτλης θεατρικής κωμωδίας των Γιαλαμά-Πρετεντέρη.

Ο εμίρης Αβδουραχμάν του Κεϊμπούτ-Καμπίρ φτάνει ινκόγκνιτο στην Ελλάδα για διακοπές, αλλά και για να συναντήσει το γιο του, πρίγκιπα Αμπντουλάχ, που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο και ταυτόχρονα, συνεργάζεται με το Επαναστατικό Κίνημα της πατρίδας του για την ανατροπή του πατέρα του.

Στο ξενοδοχείο Μον Παρνές, όπου θα καταλύσει ο εμίρης, η ελληνική εταιρεία Άρπα Κόλλα Φιλμ γυρίζει μια ταινία κι ένας κομπάρσος, ο Ανδρέας, που υποδύεται έναν πλωτάρχη, γνωρίζεται με την κατά το ήμισυ Ελληνίδα κόρη του εμίρη, την Γκιουλινάρ, η οποία τον εκλαμβάνει ως αξιωματικό του Ναυτικού, σταλμένο από την κυβέρνηση για να τη συνοδεύσει.

Ερωτεύονται, βέβαια, αλλά η συνωνυμία του ψευτο-πλωτάρχη μ’ έναν υποπλοίαρχο, τον οδηγεί στη φυλακή.

Τρεις μήνες αργότερα, μετά την αποφυλάκισή του, ο φίλος του Φίφης οδηγεί τον Ανδρέα στο καμπαρέ Κεϊμπούτ-Καμίρ, που έχει ανοίξει στην Ελλάδα ο εμίρης Αβδουραχμάν, μετά την επικράτηση του Επαναστατικού Κινήματος στη χώρα του και την απώλεια της εξουσίας.
Ο Ανδρέας ομολογεί την αλήθεια στην Γκιουλινάρ, που τον αγαπά πραγματικά και αδιαφορεί για το ότι είναι ένας φτωχός κομπάρσος.


Παίζουν: Γιώργος Πάντζας, Ελένη Προκοπίου, Μίμης Φωτόπουλος, Άννα Καλουτά, Αλέκος Λειβαδίτης, Σταύρος Παράβας, Βαγγέλης Σειληνός κ.ά.

Σενάριο: Γιώργος Λαζαρίδης
Σκηνοθεσία: Ορέστης Λάσκος

Επόμενο > [K8] 3ος Όροφος (E)

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά