ΤΡΙΤΗ  13/02/2024
20:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Δρόμοι - ΕΡΤ Αρχείο   (E)   
Ενημέρωση / Πολιτισμός
Ο Άρης Σκιαδόπουλος παρουσιάζει ανθρώπους που έχουν σφραγίσει την πολιτιστική πορεία του τόπου.

Μέσα από την εκπομπή προβάλλονται προσωπικότητες που έπαιξαν ή παίζουν ρόλο στο κοινωνικό, πολιτικό και επιστημονικό γίγνεσθαι – είτε τα πρόσωπα αυτά δραστηριοποιούνται ακόμα είτε έχουν αποσυρθεί αφού κατέθεσαν το έργο τους.

Οι καλεσμένοι της εκπομπής, επιλέγοντας πάντα χώρους και μέρη που τους αφορούν, καταθέτουν κομμάτια ζωής που τους διαμόρφωσαν, αλλά και σκέψεις, σχόλια, προβληματισμούς και απόψεις για τα σύγχρονα -και όχι μόνο- δρώμενα, σε όλους τους χώρους της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας.

Δείτε σήμερα: «Πάνος Γεραμάνης»

Εκπομπή – αφιέρωμα στον δημοσιογράφο Πάνο Γεραμάνη.
Ο γνωστός δημοσιογράφος αυτοπαρουσιάζεται. Μιλάει για τα πρώτα του παιδικά χρόνια, στο Βασιλικό Ευβοίας και στη Χαλκίδα, για την οικογένειά του και για την αγάπη του για το ποδόσφαιρο.
Στη συνέχεια, αναφέρεται στη δημοσιογραφική του πορεία, πώς ξεκίνησε, με ποιες εφημερίδες συνεργάστηκε και ποιες συγκινήσεις, αλλά και απογοητεύσεις του έχει προσφέρει το επάγγελμά του. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στο μεγάλο του πάθος, το λαϊκό τραγούδι στο ραδιόφωνο.
Το 1989 έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο στον «902 - Αριστερά στα FM» και, από τον Μάρτιο του 1990, μεταπήδησε στην ΕΡΑ, όπου για δεκαέξι χρόνια παρουσίαζε τους «Λαϊκούς Βάρδους» στο Δεύτερο Πρόγραμμα.
Ο φακός της εκπομπής τον ακολουθεί σε αγαπημένα του στέκια, στην Αθήνα και στον Πειραιά.
Φίλοι και συνάδελφοί του, μιλάνε για το πώς ξεκίνησε η γνωριμία τους, φωτίζουν άγνωστες στιγμές της προσωπικής και επαγγελματικής του διαδρομής, ενώ τονίζουν και τη συμβολή του στον σύγχρονο λαϊκό πολιτισμό.
Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου προβάλλεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ενώ παράλληλα παρακολουθούμε πλάνα από τις εκπομπές: «Τα λιμάνια μας: Χαλκίδα», «Ο Πειραιάς του Τσαρούχη» και από τις ταινίες «Αμαρυλλίς: Το Κορίτσι της Αμαρτίας» και «Ποτέ την Κυριακή».
Παρουσίαση: Άρης Σκιαδόπουλος

(E)
Επόμενο > [K8] Καλλιτεχνικό Καφενείο - ΕΡΤ Αρχείο (E)

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά