ΤΡΙΤΗ  13/02/2024
00:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 12 ετών
Άμυνα Ζώνης - ΕΡΤ Αρχείο   (E)   
Ψυχαγωγία / Σειρά


Έτος παραγωγής: (2007)Αστυνομική σειρά μυστηρίου, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Πέτρου Μάρκαρη, παραγωγής 2007.

Ο αστυνόμος Κώστας Χαρίτος δουλεύει στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Είναι ένας άνθρωπος λογικός, μετρημένος, ηθικός.

Για να ξεκουραστεί από τη δουλειά και τις οικογενειακές του έγνοιες, διαβάζει φανατικά λεξικά, ανακαλύπτοντας στην ετυμολογία των λέξεων την ισορροπία που λείπει από τη ζωή.

Ένας σεισμός, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών του διακοπών, θ’ αποκαλύψει το θαμμένο πτώμα αγνώστου ανδρός.

Παράλληλα, η δολοφονία ενός πασίγνωστου ανθρώπου της νύχτας, αποκαλύπτει ένα πλέγμα ύποπτων συμφωνιών που εμπλέκουν πολιτικούς, μαφιόζους, ναρκομανείς, ποδοσφαιριστές και εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Ο αστυνόμος Χαρίτος αναλαμβάνει την έρευνα και των δύο φόνων και όσο πιο κοντά έρχεται στην αλήθεια τόσο πιο επικίνδυνα έρχεται αντιμέτωπος με μια άμυνα ζώνης που κανείς δεν τολμά να σπάσει.

Eπεισόδιο 15

Περιγραφή επεισοδίου
Ο Χαρίτος ανακρίνει τη Νίκη Κούστα.
Μετά την ανακάλυψη της φωτογραφίας, η Νίκη είναι αναγκασμένη να παραδεχτεί τη σχέση της με τον Πετρούλια.
Η Νίκη περιγράφει στο Χαρίτο την απαγωγή του Πετρούλια από τρεις άγνωστους άνδρες στο νησί όπου είχαν πάει διακοπές. Όταν πήγε να ζητήσει τα ρέστα από τον πατέρα της, κατάλαβε ότι εκείνος ευθυνόταν για την εξαφάνιση του φίλου της.
Ο Χαρίτος ξέρει ότι πλέον δεν απομένει παρά το τελευταίο κομμάτι του παζλ. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τον ασπρομάλλη. Αποφασίζει να αναζητήσει δυο ανθρώπους που πιστεύει ότι μπορεί να διασταυρώθηκαν μαζί του το βράδυ του φόνου του Κούστα. Και δικαιώνεται πανηγυρικά...
Μαθαίνει πως μαζί με τον ασπρομάλλη, ήταν μια μελαχρινή γυναίκα με κοντά μαλλιά. Πηγαίνει αμέσως στο διαμέρισμα της Νίκης Κούστα, όπου βρίσκεται και η Έλενα.
Ο Χαρίτος εξηγεί στη Νίκη τη θεωρία του: πώς εκβίασε τον πατέρα της για τον φόνο του Πετρούλια και πώς τον σκότωσε.Σκηνοθεσία: Φίλιππος Τσίτος, Λευτέρης Χαρίτος
Σενάριο: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Πολυδεύκης Κυρλίδης
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
Διεύθυνση παραγωγής: Παναγιώτης Καραμπίνης
Εκτέλεση παραγωγής: Κωνσταντίνος Μωριάτης
Συμπαραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε. - Bad Movies Α.Ε.

Παίζουν: Μηνάς Χατζησάββας, Σοφία Σεϊρλή, Γιώτα Φέστα, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιώργος Σουξές, Μάκης Παπαδημητρίου, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Κόρα Καρβούνη, Λαέρτης Μαλκότσης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Γεωργία Τσαγκαράκη, Γιώργος Φριντζήλας, Λάμπρος Φιλίππου, Χρήστος Συριώτης, Ελένη Καστάνη, Κατερίνα Βιλελμίνα, Γιώργος Στεργίου, Γιώργος Κυριακίδης, Χάρης Γρηγορόπουλος, Μάρκος Λεζές, Αρτό Απαρτιάν, Λούμη Σάββα, Μαριάννα Μαστροσταμάτη, Μάριος Παπαγεωργίου, Δημήτρης Σταμούλης, Δώρα Μασκλαβάνου, Ερρίκος Λίτσης, Σόλων Τσούνης, Πέτρος Πετράκης, Κώστας Ξυκομηνός, Ντόρα Ζαχαροπούλου, Δημήτρης Βεάνος, Δημήτρης Καρατζιάς, Χρήστος Λιακόπουλος, Χάρης Μαυρουδής, Μάκης Μουτσόπουλος κ.ά.


  (Β' Kύκλος) (E)
Επόμενο > [K8] Παρασκήνιο - ΕΡΤ Αρχείο (E)

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά