ΔΕΥΤΕΡΑ  11/12/2023
19:15 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Χωρίς Ερώτηση   (E)   
Ντοκιμαντέρ / Βιογραφία
Η σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ2, «Χωρίς ερώτηση» αποτελεί μία σειρά από κινηματογραφικά ντοκιμαντέρ-προσωπογραφίες ανθρώπων των Γραμμάτων, της επιστήμης και της Τέχνης. Χωρίς να ερωτάται ο καλεσμένος -εξού και ο τίτλος της εκπομπής- μας κάνει μία προσωπική αφήγηση, σαν να απευθύνεται κατευθείαν στο θεατή και μας αφηγείται σημαντικά κομμάτια της ζωής του και της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Κάθε επεισόδιο της σειράς είναι γυρισμένο με τη μέθοδο του μονοπλάνου, δηλαδή τη χωρίς διακοπή κινηματογράφηση του καλεσμένου κάθε εκπομπής σ’ έναν χώρο της επιλογής του, ο οποίος να είναι σημαντικός γι’ αυτόν.

Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ2, ξεφεύγοντας από τους περιορισμούς του τυπικού ντοκιμαντέρ, επιδιώκει μέσα από μία σειρά μοναδικών χωρίς διακοπή εξομολογήσεων, να προβάλλει την προσωπικότητα και την ιστορία ζωής του κάθε καλεσμένου. Προσκαλώντας έτσι το θεατή να παραστεί σε μία εκ βαθέων αφήγηση, σ’ ένα χώρο κάθε φορά διαφορετικό, αλλά αντιπροσωπευτικό εκείνου που μιλάει.

Δείτε σήμερα: «Συνάντηση με τον Νικήτα Κανάκη»
Eπεισόδιο 3

Το τρίτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Χωρίς ερώτηση» φιλοξενεί το γιατρό Νικήτα Κανάκη, πρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας.

Επισκεπτόμαστε ένα από τα Πολυιατρεία των Γιατρών του Κόσμου, συγκεκριμένα στο Πέραμα, τον τόπο όπου τα τελευταία χρόνια βρίσκουν αναρίθμητοι συνάνθρωποί μας ιατρική φροντίδα, θαλπωρή και ανθρωπιά. Η αλληλεγγύη στις μέρες μας είναι ολοένα και πιο δυσεύρετη, αλλά και όλο και πιο αναγκαία, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που καταφτάνουν στην πόρτα των Πολυιατρείων των Γιατρών του Κόσμου αυξάνεται δραματικά.

Ο Νικήτας Κανάκης, βαθιά ανθρώπινος, μοιράζεται μαζί μας ιστορίες από τις ανθρωπιστικές αποστολές που έχει συμμετάσχει στην Αϊτή, την Ουγκάντα, τη Μέση Ανατολή, τη Σερβία, τη Μυτιλήνη κ.ά.
Η αφήγησή του συγκλονιστική και ο λόγος του άμεσος και ανθρώπινος, χωρίς ίχνος επιτήδευσης, όπως εξάλλου και ο ίδιος.Σενάριο: Μιχάλης Δημητρίου
Ιστορικός ερευνητής: Διονύσης Μουσμούτης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Αντώνης Κουνέλλας
Διεύθυνση παραγωγής: Χαρά Βλάχου
Ηχοληψία: Χρήστος Σακελλαρίου
Μουσική: Νάσος Σωπύλης, Στέφανος Κωνσταντινίδης
Ηχητικός σχεδιασμός: Fabrica Studio
Μοντάζ: Σταύρος Συμεωνίδης
Παραγωγός: Γιάννης Σωτηρόπουλος
Εκτέλεση παραγωγής: Real Eyes Productions


Σκηνοθεσία: Μιχάλης Δημητρίου

https://goo.gl/uPorMP

Επόμενο >  Basket League: ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (10η Αγωνιστική)

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά