ΤΡΙΤΗ  21/11/2023
20:00 Κατάλληλο για όλους
ΒΙΒΛΙΟΒΟΥΛΙΟ   (E)   
Το «Βιβλιοβούλιο» είναι μια παρεμβατική εκπομπή που δίνει έμφαση στην επικαιρότητα του βιβλίου προσεγγίζοντάς το με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Mέσα από τους ίδιους τους συγγραφείς οι οποίοι θα μιλούν στην κάμερα, στον Μανώλη Πιμπλή, για τα τελευταία τους βιβλία, για το θέμα που αναπτύσσουν, για τα συγγραφικά τους στοιχήματα, για τη συγγραφική μέθοδο που ακολούθησαν αλλά και για το γενικότερο λογοτεχνικό περιβάλλον, τις αντιλήψεις τους για τον κόσμο, για όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Δείτε σήμερα: Καλεσμένος ο Συγγραφέας, Σκηνοθέτης και Εκδότης Γιάννης Σολδάτος

Ο Γιάννης Σολδάτος είναι ιδρυτής και διευθυντής του εκδοτικού οίκου «Αιγόκερως». Ο ίδιος έχει γράψει και δημοσιεύσει αρκετά δοκιμιακά έργα, μεταξύ των οποίων και την «Ιστορία του Ελληνικού Κινηματογράφου» (εκδ. Νεφέλη 1979 και αργότερα εκδ. Αιγόκερως). Έχει επίσης δημοσιεύσει μυθιστορήματα, συλλογές διηγημάτων και θεατρικά έργα.

Ο Γιάννης Σολδάτος έχει διδάξει σε κινηματογραφικές σχολές ιστορία του ελληνικού κινημα­τογράφου, ενώ έχει σκηνοθετήσει ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, αλλά και επεισόδια σει­ρών όπως «Η περιπέτεια ενός ποιήματος» και «Παρασκήνιο». Έχει διατελέσει γενικός γραμμα­τέας της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου και πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδο­τών Βιβλίου.

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Ελληνικός Κινηματογράφος και Ελληνική Λογοτε­χνία», ο Γιάννης Σολδάτος συνομιλεί με τον Μανώλη Πιμπλή για τη σχέση της ελληνικής λογο­τεχνίας με το σινεμά, για τους Έλληνες συγγραφείς που ασχολήθηκαν με το σενάριο, για σκηνο­θέτες που μετέφεραν μυθιστορήματα στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη.

Επίσης, στην εκπομπή αυτής της εβδομάδας, ο κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασι­λείου μιλά για τη συλλογή διηγημάτων του Σωτήρη Δημητρίου «Μια Μαρίνα Τζιάφου» (εκδ. Πατάκη), ενώ η δημοσιογράφος Σταυρούλα Παπασπύρου συζητά με τον Μανώλη Πιμπλή για τα βιβλία «Τομ Λέικ» της Αν Πάτσετ (μετάφραση: Δέσποινα Κανελλοπούλου, εκδ. Δώμα 2023), «Το φαινόμενο Κασσελάκη» του Ξενοφώντα Κοντιάδη (εκδ. Καστανιώτη 2023), «Οι Νετανιά­χου» του Τζόσουα Κοέν (μετάφραση: Παναγιώτης Κεχαγιάς, εκδ. Gutenberg 2023).
Επόμενο > [K8] ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά