ΤΕΤΑΡΤΗ  29/11/2023
13:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Πλάνα με Ουρά  (Δ' Kύκλος)   (E)   
Ψυχαγωγία / Εκπομπή


Έτος παραγωγής: (2023)Τέταρτος κύκλος επεισοδίων για την εκπομπή της ΕΡΤ που αναδεικνύει την ουσιαστική σύνδεση φιλοζωίας και ανθρωπιάς.

Τα «Πλάνα με ουρά», η σειρά εβδομαδιαίων ωριαίων εκπομπών, που επιμελείται και παρουσιάζει η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη και αφηγείται ιστορίες ανθρώπων και ζώων, ξεκινά τον 4ο κύκλο της.

Τα «Πλάνα με ουρά», μέσα από αφιερώματα, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις, αναδεικνύουν ενδιαφέρουσες ιστορίες ζώων και των ανθρώπων τους. Μας αποκαλύπτουν άγνωστες πληροφορίες για τον συναρπαστικό κόσμο των ζώων.

Γάτες και σκύλοι, άλογα και παπαγάλοι, αρκούδες και αλεπούδες, γαϊδούρια και χελώνες, αποδημητικά πουλιά και θαλάσσια θηλαστικά περνούν μπροστά από το φακό του σκηνοθέτη Παναγιώτη Κουντουρά και γίνονται οι πρωταγωνιστές της εκπομπής.

Σε κάθε επεισόδιο, οι άνθρωποι που προσφέρουν στα ζώα προστασία και φροντίδα -από τους άγνωστους στο ευρύ κοινό εθελοντές των φιλοζωικών οργανώσεων, μέχρι πολύ γνωστά πρόσωπα από διάφορους χώρους (τέχνες, γράμματα, πολιτική, επιστήμη)- μιλούν για την ιδιαίτερη σχέση τους με τα τετράποδα και ξεδιπλώνουν τα συναισθήματα που τους προκαλεί αυτή η συνύπαρξη.

Κάθε ιστορία είναι διαφορετική, αλλά όλες έχουν κάτι που τις ενώνει: την αναζήτηση της ουσίας της φιλοζωίας και της ανθρωπιάς.

Επιπλέον, οι ειδικοί συνεργάτες της εκπομπής μάς δίνουν απλές αλλά πρακτικές και χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη υγεία, τη σωστή φροντίδα και την εκπαίδευση των ζώων μας, αλλά και για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των φιλόζωων που συμβιώνουν με κατοικίδια.

Οι ιστορίες φιλοζωίας και ανθρωπιάς, στην πόλη και στην ύπαιθρο, γεμίζουν τα κυριακάτικα απογεύματα με δυνατά και βαθιά συναισθήματα.

Όσο καλύτερα γνωρίζουμε τα ζώα, τόσα περισσότερα μαθαίνουμε για τον ίδιο μας τον εαυτό και τη φύση μας.

Τα ζώα, με την ανιδιοτελή τους αγάπη, μας δίνουν πραγματικά μαθήματα ζωής.
Μας κάνουν ανθρώπους!

Δείτε σήμερα: «Παράνομο εμπόριο άγριας ζωής, Αύγουστος Κορτώ»
Eπεισόδιο 14

Σε αυτό το επεισόδιο του 4ου κύκλου της σειράς εκπομπών «Πλάνα με ουρά» είναι αφιερωμένο στο παράνομο εμπόριο άγριας ζωής.

Μιλάμε με τους ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τις πτυχές του προβλήματος και το πώς θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί:
Τη Μαρία Γανωτή, Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, την Ειρήνη Μολφέση, πρόεδρο της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, το δημοσιογράφο Πέτρο Κατσάκο και το δικηγόρο Αλέξανδρο Κασσανδρινό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το παράνομο εμπόριο απειλούμενων ειδών αντιπροσωπεύει μια αγορά 8 έως 10 δισ. δολαρίων ετησίως και προκαλεί αύξηση της λαθροθηρίας σε βαθμό που θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη σημαντικού αριθμού ζώων, τα οποία ζουν στην αφρικανική σαβάνα και στην ασιατική ζούγκλα, που πωλούνται σαν διακοσμητικά αντικείμενα ή δολοφονούνται για μέρη του σώματός τους, για τα δόντια, τα κέρατα, τα οστά ή το δέρμα τους.

Χιλιάδες ζώα θα εξακολουθήσουν να έχουν την ίδια μοίρα, όσο οι άνθρωποι θα βλέπουμε το είδος μας ως διαχειριστή της φύσης και τα άλλα πλάσματα ως πράγματα, εργαλεία ή αξεσουάρ.

Κι όμως, δεν είμαστε τα μοναδικά όντα που έχουν σημασία. Μόνο εμείς όμως μπορούμε –και έχουμε χρέος– να υπερασπιστούμε τα υπόλοιπα.

Τέλος, ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ μάς περιμένει για να μας συστήσει τον Τζέρι, τον υπέροχο σκύλο του, για τον οποίο έγραψε ένα ολόκληρο βιβλίο!

«Γιατί όποιος αγαπάει, υμνεί», όπως λέει.
Και γιατί αν είχαμε όλοι την ψυχή του Τζέρι, ο κόσμος θα ήταν Παράδεισος…Παρουσίαση - Αρχισυνταξία: Τασούλα Επτακοίλη
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κουντουράς
Δημοσιογραφική Έρευνα: Τασούλα Επτακοίλη, Σάκης Ιωαννίδης, Ελευθερία Κυρίμη
Σενάριο: Νίκος Ακτύπης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σάκης Γιούμπασης
Μουσική: Δημήτρης Μαραμής
Σχεδιασμός Τίτλων: designpark
Οργάνωση Παραγωγής: Βάσω Πατρούμπα
Σχεδιασμός παραγωγής: Ελένη Αφεντάκη
Εκτέλεση παραγωγής: Κωνσταντίνος Γ. Γανωτής / Rhodium Productions
Ειδικοί συνεργάτες: Έλενα Δέδε, νομικός, ιδρύτρια Dogs' Voice
Χρήστος Καραγιάννης, κτηνίατρος ειδικός σε θέματα συμπεριφοράς ζώων
Στέφανος Μπάτσας, κτηνίατρος


Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

Επόμενο > [K] Ποπ Μαγειρική  (Ζ' Kύκλος) (Νέο Επεισόδιο)

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά