ΤΕΤΑΡΤΗ  29/11/2023
14:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Ο Ομορφότερος Σιδηρόδρομος του Κόσμου   (E)   
Ντοκιμαντέρ / Ταξίδια

The World's Most Beautiful Railway


Έτος παραγωγής: (2019)Σειρά ντοκιμαντέρ έξι επεισοδίων, παραγωγής Ηνωμένου Βασιλείου 2019.

Δείτε σήμερα: (τελευταίο)
Eπεισόδιο 6

Η σιδηροδρομική γραμμή Highland Mainline διέρχεται από τον Εθνικό Δρυμό Κέρνγκορμς και συνδέει τις κωμοπόλεις και τα χωριά από την Ινβερνές έως το Περθ. Περίπου 50 χιλιόμετρα νότια της Ινβερνές, στην κωμόπολη Άβιεμορ, οι επιχειρηματίες Λορέιν και Στίβεν άνοιξαν έναν ξενώνα και αγόρασαν το παλιό εστιατόριο του Σταθμού. Για το θέμα του εστιατορίου, η Λορέιν έχει τη στήριξη της Σάλι Σπέιβεν και της Κέιτ Χάουι που διευθύνουν τη «Σύμπραξη Κοινότητας - Σιδηροδρόμου» στην κοντινή πόλη Πιτλόχρι.

Η σιδηροδρομική γραμμή West Highland Line θεωρείται ο ωραιότερος σιδηρόδρομος του κόσμου. Κατευθύνεται βόρεια κατά μήκος μιας διαδρομής 330 χιλιομέτρων από τη Γλασκώβη έως τα Χάιλαντς και περνώντας μέσα από πανέμορφα τοπία καταλήγει στο αλιευτικό λιμάνι Μαλέιγκ. Η Σούζι Σάγκαν, εισπράκτορας της εταιρείας σιδηροδρόμων «ScotRail» μοιράζεται τις εναλλαγές του τοπίου αυτής της γραμμής, ανεβάζοντας συνεχώς φωτογραφίες στο Instagram.

Ο χερσότοπος Ράνοκ είναι μια άγονη και ελώδης περιοχή έκτασης 130 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, εξυπηρετείται από έναν αυτοκινητόδρομο και το Σταθμό του Ράνοκ που άνοιξε το 1894. Γοητευμένοι από την άγρια ομορφιά της περιοχής, οι Λονδρέζοι Μπιλ και Τζένι Άντερσον ανέλαβαν την τσαγερία του σταθμού. Περίπου 92 μέτρα από την τσαγερία, ένα vintage σιδηροδρομικό βαγόνι που χρονολογείται από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έχει γίνει από τη δεκαετία του 1950

καταφύγιο και κατάλυμα για τα μέλη της Λέσχης ψαρέματος Κάουλερς, τα οποία είναι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο.

Στην καρδιά του Εδιμβούργου, σε μία απότομη κοιλάδα μεταξύ του μεσαιωνικού κέντρου της πόλης και της Γεωργιανής Νέας Πόλης, βρίσκεται ο Σταθμός Γουέιβερλι. Κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1840. Ο Ντέιβι Ο’Ντόνελ, σιδηροδρομικός υπάλληλος για 18 χρόνια, έχει ζωηρό ενδιαφέρον για την ιστορία αυτού του σταθμού και θέλει να μυήσει γκρουπ ξενάγησης στα μυστικά του. Η συγγραφέας και ιστορικός των σιδηροδρόμων, Αν Γκλεν, του αποκαλύπτει μυστικά του Σταθμού Γουέιβερλι και του δίνει συμβουλές για την ξενάγηση.

Στο Κάστρο του Μπλερ, στην κομητεία Περθσάιρ, είναι το σαββατοκύριακο της συγκέντρωσης των Χαϊλάντερ του Άθολ που είναι ο ιδιωτικός στρατός του Δούκα του Άθολ. Παρελαύνουν πριν από την ετήσια επιθεώρησή τους. Η συγκέντρωση λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μαΐου. Ο ζυθοποιός Κεν Ντάνκαν είναι ντράμερ στη μπάντα γκάιντας. Έλαβε πρόσκληση να ενταχθεί στους Χαϊλάντερ του Άθολ πριν από 15 χρόνια. Στις δραστηριότητες του σαββατοκύριακου θα υπάρχουν διάφορα αγωνίσματα και επιδείξεις καθώς και μια χορευτική επίδειξη των Χαϊλάντερ. Κριτής και δάσκαλα είναι η Ζαν Ρόμπισον, πρωταθλήτρια χορεύτρια του «Highland Dance».
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
(E)
Επόμενο > [K] Ο Πύργος των Ιπποτών - Ελληνική Ταινία

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά