ΤΕΤΑΡΤΗ  29/11/2023
21:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ   (E)   
Ενημέρωση / Συζήτηση

CONSULTATIONS


Έτος παραγωγής: (2016)Μια εκπομπή με πανοραμική ματιά και ευήκοον ους που δίνει χρόνο στα σημαντικά. Η Ματρώνη Δικαιάκου διαβουλεύεται επί υποθέσεων άξιων λόγου με πολίτες που κοινωνούν τις ιδέες τους, στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής.

Δείτε σήμερα: Συνάντηση με τα «Εγγόνια του Ομήρου» στο Γκαλιτσιανό - Αναζητήσεις στις κοινότητες των Ελληνοφώνων της Ιταλίας

Οι «Διαβουλεύσεις» μας ταξιδεύουν στο Γκαλιτσιανό, το ελληνόφωνο χωριό της Καλαβρίας, στη νότια Ιταλία. Μέσα από τις μουσικές, τις αφηγήσεις και τις εικόνες γνωρίζουμε την «Ακρόπολη της Μεγάλης Ελλάδας» και την κοινότητα των Γκρίκο, η οποία έχει διατηρήσει την ελληνική της ταυτότητα, τη γλώσσα και τις παραδόσεις της.Η Ματρώνη Δικαιάκου συνομιλεί με την Χριστίνα Πετροπούλου, κοινωνική Ανθρωπολόγο, Μέλος του Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού του τμήματος Κοινωνικής ανθρωπολογίας της Παντείου και συγγραφέας του βιβλίου "Τα εγγόνια του Ομήρου" Μνήμη, συγγένεια, Ταυτότητα στο Γκαλιτσιανό της Καλαβρίας. Για τη γνωριμία τους με τις ελληνόφωνες κοινότητες της Κάτω Ιταλίας και της Καλαβρίας μιλούν οι σημαντικοί πρωτοπόροι καταγραφείς των τοπικών ιδιωμάτων και των μουσικών, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μαυρίκιος δημιουργός του πρώτου ελληνικού ντοκιμαντέρ για τους ελληνόφωνους της Κάτω Ιταλίας και ο καθηγητής εθνομουσικολογίας του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών Λάμπρος Λιάβας. Η αναπληρώτρια καθηγήτρια κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο πανεπιστήμιο St.Andrews της Σκωτίας κ. Σταυρούλα Πιπύρου μας μιλά για την έρευνα της σχετικά με τα νέα ρεύματα μεταξύ των ελληνοφώνων στην αναζήτηση της πολιτισμικής τους ταυτότητας.

Επόμενο > [K12] ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΑΙΞΠΗΡ

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά