ΤΕΤΑΡΤΗ  22/11/2023
05:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Στις Όχθες Του Μισισιπή   (E)   
Ντοκιμαντέρ

Along The Mississippi
Σειρά ντοκιμαντέρ που θα ολοκληρωθεί σε 3 ωριαία επεισόδια.

O Μισισιπής-επίσης γνωστός ως «Ol man River» - συχνά αναφέρεται ως «Πατέρας των ποταμών» από γενιές που πέρασαν. Αυτή η σειρά σας οδηγεί στις όχθες και τον πολιτισμό του μεγαλύτερου συστήματος νερού στη Βόρεια Αμερική. Από το σπίτι της Τζαζ έως τον Έλβις Πρίσλεϋ και τον Μαρκ Τουέιν.

Το ταξίδι κατά μήκος του Μισισιπή μας οδηγεί στην ψυχή αυτής της μεγάλης χώρας, λέγοντας τις ιστορίες του μέσω ανθρώπων και μύθων.

Δείτε σήμερα: Ο βαθύς νότος[ The Deep South]

Το ταξίδι ξεκινά με τους "Atchafalayas", τους μυστικιστικούς βάλτους που κοσμούν το στόμιο του Μισισιπή και κατοικούνται από σπάνια πουλιά, αλιγάτορες και πελεκάνους. Αυτό είναι το σπίτι της επόμενης γενιάς των Γάλλων εποίκων, των Ακαδίων, που διατηρούν τον πολιτισμό τους ζωντανό, ειδικά το Σαββατοκύριακο όταν οι τοπικές καφετέριες είναι γεμάτες με τις μελωδίες της μουσικής Zydeko και Cajun.

Νέα Ορλεάνη. Παρά τον τυφώνα Κατρίνα, η παλιά πόλη του Big Easy δεν έχασε πολύ από τη γοητεία της με τους στενούς δρόμους και τα σιδερένια κάγκελα. Η γενέτειρα της Τζαζ εξακολουθεί να μένει ζωντανή, οι μελωδικές νότες του Kermit Ruffins ακούγονται από τα γεμάτα καφέ, καθώς το νέο ταλέντο αποτίει φόρο τιμής στους αξέχαστους γέρους.

Καθώς προχωράμε πιο ψηλά, ο Μισισιπής μας οδηγεί στην Αγκόλα, όχι μόνο ένα από τα πιο άγρια ροντέο του Νότου, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα σωφρονιστήρια στις ΗΠΑ. Το Angola Prison Rodeo ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό καθώς οι τρόφιμοι πωλούν χειροποίητα αντικείμενα ή διακινδυνεύουν την τύχη τους μέσα στο ροντέο.
Διαθέσιμο για 14 μέρες στο ERTFLIX.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
(E)
Επόμενο > [K8] Αγροweek  (Ε' Kύκλος) (E)

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά