ΤΡΙΤΗ  21/11/2023
15:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Μικρά Κράτη της Ευρώπης (Α' Τηλεοπτική Μετάδοση) (Νέο Επεισόδιο)   
Ντοκιμαντέρ

Europe’s Microstates


Έτος παραγωγής: (2021)Σειρά ντοκιμαντέρ 6 ωριαίων επεισοδίων, συμπαραγωγής doc.station/ ZDF/ ARTE, 2021.

Οι χώρες της Ανδόρας, του Λιχτενστάιν, του Λουξεμβούργου, της Μάλτας, του Μονακό και του Αγίου Μαρίνου εύκολα χάνονται στον χάρτη. Βρίσκονται ανάμεσα σε μερικές από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης. Ωστόσο, αυτά τα μικρά κράτη κατάφεραν να διατηρήσουν τις παραδόσεις τους, καθώς και τη χλωρίδα και πανίδα τους.

Οι εξαιρετικές τοποθεσίες τους βρίσκονται συχνά σε ακραίες ορεινές ή παράκτιες περιοχές, γεγονός που τις καθιστά παράδεισο για απειλούμενα είδη. Όμως, η σταθερότητα του φυσικού τους περιβάλλοντος απειλείται από περιβαλλοντικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Ταξιδεύουμε σε καθένα από αυτά τα κράτη και αφηγούμαστε τις ιστορίες των θαρραλέων προσπαθειών τους να διατηρήσουν τα φυσικά χαρακτηριστικά και την πολιτιστική αυτονομία τους.


Δείτε σήμερα: Μονακό [Monaco]

Το Πριγκιπάτο του Μονακό, που βρίσκεται στις γαλλικές ακτές της Μεσογείου, είναι το δεύτερο μικρότερο κράτος στον κόσμο. Παρ’ όλα αυτά, προσφέρει άφθονο υλικό για όνειρα, αλλά και εφιάλτες.

Σε μια έκταση μικρότερη των δύο τετραγωνικών χιλιομέτρων, βασικός στόχος είναι η κάθετη οικοδόμηση, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για την υψηλότερη πυκνότητα πληθυσμού κράτους στον κόσμο. Ολόκληρη η χώρα βρίσκεται στην άκρη των Παράκτιων Άλπεων· τα 4,1 από τα συνολικά 5,5 χιλιόμετρα των εθνικών συνόρων της ανήκουν στην ακτογραμμή.Σκηνοθεσία: Sabine Bier

Διαθέσιμο για 14 μέρες στο ERTFLIX.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
(E)
Επόμενο > [K8] Ο Κόσμος των Σπορ

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά