ΤΡΙΤΗ  21/11/2023
07:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Μικρά Κράτη της Ευρώπης   (E)   
Ντοκιμαντέρ

Europe’s Microstates


Έτος παραγωγής: (2021)Σειρά ντοκιμαντέρ 6 ωριαίων επεισοδίων, συμπαραγωγής doc.station/ ZDF/ ARTE, 2021.

Οι χώρες της Ανδόρας, του Λιχτενστάιν, του Λουξεμβούργου, της Μάλτας, του Μονακό και του Αγίου Μαρίνου εύκολα χάνονται στον χάρτη. Βρίσκονται ανάμεσα σε μερικές από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης. Ωστόσο, αυτά τα μικρά κράτη κατάφεραν να διατηρήσουν τις παραδόσεις τους, καθώς και τη χλωρίδα και πανίδα τους.

Οι εξαιρετικές τοποθεσίες τους βρίσκονται συχνά σε ακραίες ορεινές ή παράκτιες περιοχές, γεγονός που τις καθιστά παράδεισο για απειλούμενα είδη. Όμως, η σταθερότητα του φυσικού τους περιβάλλοντος απειλείται από περιβαλλοντικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Ταξιδεύουμε σε καθένα από αυτά τα κράτη και αφηγούμαστε τις ιστορίες των θαρραλέων προσπαθειών τους να διατηρήσουν τα φυσικά χαρακτηριστικά και την πολιτιστική αυτονομία τους.


Δείτε σήμερα: Ανδόρα [Andorra]

Ως το μεγαλύτερο από τα μικρά κράτη της Ευρώπης όσον αφορά την έκταση, η Ανδόρα είναι ένα μοναδικό και ανεξάρτητο κράτος από το 1278.

Το πριγκιπάτο δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά συνδέεται με αυτήν με διμερείς συνθήκες βάσει του διεθνούς δικαίου.

Η χώρα των Πυρηναίων δεν έχει μόνο δύο ξένους αξιωματούχους που κατέχουν από κοινού το αξίωμα του αρχηγού κράτους. Το κράτος αυτό είναι, επίσης, πολύ ενεργό όσον αφορά την προστασία της φύσης του.

Οι προστατευόμενες περιοχές της Ανδόρας είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο σε αναλογία με την επικράτειά της. Ακόμα και στο μικρότερο εθνικό πάρκο του ποταμού Ορντίνο, οι βιολόγοι μπορούν με υπερηφάνεια να επιδείξουν μια πλούσια βιοποικιλότητα με πάνω από 700 σπάνια είδη φυτών.Σκηνοθεσία: Sabine Bier

Διαθέσιμο για 14 μέρες στο ERTFLIX.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
(E)
Επόμενο > [K8] Η Ζωή μας στη Φάρμα: Η Νέα Γενιά (Α' Τηλεοπτική Μετάδοση) (Νέο Επεισόδιο)

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά