ΤΡΙΤΗ  21/11/2023
17:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Απίθανα Ταξίδια Με Τρένο  (Ι' Kύκλος)   (E)   
Ντοκιμαντέρ

Amazing Train Journeys
Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής KWANZA που θα ολοκληρωθεί σε 7 ωριαία επεισόδια(10ος κύκλος).

Συνάντηση ανθρώπων κατά μήκος των διαδρομών και ανακάλυψη νέων ονείρων, αυτό είναι το DNA αυτής της επιτυχημένης σειράς, η οποία ανανεώνεται συνεχώς. Επιλέγοντας το τρένο ως μέσο ταξιδιού, επιλέγουμε να ανακαλύψουμε, να ονειρευτούμε ... και να συναντήσουμε άτομα από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Ο Philippe Gougler, ο μάρτυρας- ταξιδιώτη μας, είναι πεπεισμένος ότι χωρίς την ανθρώπινη συνάντηση δεν υπάρχει ταξίδι. Σε κάθε χώρα, σε κάθε περιοχή, σε κάθε πόλη, το τρένο είναι το ιδανικό μέρος για να μοιραστούμε τις εμπειρίες της ζωής των απλών αλλά μοναδικών επιβατών.

Δείτε σήμερα: Αιθιοπία [Ethiopie]

Σε αυτό το νέο επεισόδιο, ταξιδεύουμε στην Αιθιοπία, μια χώρα πλούσια σε ιστορία.
Ο Φιλίπ Γκουγκλέ ξεκινά το ταξίδι του στα ανατολικά της χώρας, σε ένα τραίνο που ταξιδεύει σε γραμμές πολύ παλιές, κατασκευασμένες από τους Γάλλους και που συνδέουν την πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα με το Τζιμπουτί. Σήμερα, η γραμμή είναι σε άθλια κατάσταση, αλλά ο Φιλίπ κάνει αξέχαστες συναντήσεις στο τραίνο. Στη Χαράρ, μια ιστορική πόλη με μικρούς εμπορικούς δρόμους, ο Φιλίπ θα βρεθεί μέσα στη νύχτα ανάμεσα σε ύαινες! Ευτυχώς, όμως, συνοδεύεται από κάποιον που τις γνωρίζει καλά και τις φωνάζει κιόλας με το μικρό τους όνομα.
Το ταξίδι συνεχίζεται με την καινούργια σιδηροδρομική γραμμή, κατασκευασμένη από τους Κινέζους.

Στη συνέχεια, επισκέπτεται ένα στολίδι της Αιθιοπίας, το εκκλησιαστικό συγκρότημα του Βασιλιά Λαλιμπελά, πριν φτάσει σε μια ορεινή εκκλησία, πάνω από τρεις χιλιάδες μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Μια στιγμή μαγική.

Φτάνοντας στην Αντίς Αμπέμπα, ο Φιλίπ πετυχαίνει ένα τεράστιο πλήθος, νωρίς το πρωί. Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να παίξουν σπορ.

Τέλος, ο Φιλίπ πηγαίνει στα βόρεια της χώρας, σε μια αγροτική περιοχή, όπου οι αγρότες πρέπει να φωνάζουν όλη μέρα για να διώχνουν τους μπαμπουίνους που κλέβουν τις καλλιέργειές τους. Μια εκπληκτική συνάντηση, σε απίστευτα τοπία.
Διαθέσιμο για 14 μέρες στο ERTFLIX.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
Επόμενο > [K8] Ισπανικό Πανόραμα (E)

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά