ΤΡΙΤΗ  21/11/2023
02:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
365 Στιγμές  (Β' Kύκλος) (Νέος Kύκλος)   
Ενημέρωση / Εκπομπή
Πίσω από τις ειδήσεις και τα μεγάλα γεγονότα βρίσκονται πάντα ανθρώπινες στιγμές. Στιγμές που καθόρισαν την πορεία ενός γεγονότος, που σημάδεψαν ζωές ανθρώπων, που χάραξαν ακόμα και την ιστορία. Αυτές τις στιγμές επιχειρεί να αναδείξει η εκπομπή «365 Στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου, φωτίζοντας μεγάλα ζητήματα της κοινωνίας, της πολιτικής, της επικαιρότητας και της ιστορίας του σήμερα. Με ρεπορτάζ σε σημεία και χώρους που διαδραματίζεται το γεγονός, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δημοσιογραφία 365 μέρες τον χρόνο, καταγραφή στις «365 Στιγμές».

Δείτε σήμερα: «Η εγκατάλειψη των ελληνικών δασών» [Με αγγλικούς υπότιτλους]
Eπεισόδιο 1

Φέτος το καλοκαίρι, οι μεγαλύτερες δασικές πυρκαγιές των τελευταίων πολλών ετών έκαψαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα της ελληνικής φύσης. Στον Έβρο η φωτιά, που κατέκαιγε τον νομό επί 17 μέρες, προκάλεσε ανεπανόρθωτο περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό πλήγμα στην περιοχή.
Η εκπομπή «365 Στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου βρέθηκε στις απέραντες καμένες εκτάσεις του Έβρου και κατέγραψε ιστορίες μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων που είδαν τα μελίσσια και τα ζώα τους να χάνονται από τη φωτιά.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα από τα αίτια των όλο και πιο συχνών μεγάλων δασικών πυρκαγιών είναι η σωρευμένη καύσιμη ύλη στα δάση, εξαιτίας της εγκατάλειψής τους και της μείωσης της ανθρώπινης επαγγελματικής δραστηριότητας σε αυτά.
Η εκπομπή ταξίδεψε και στα απομονωμένα Άγραφα της Ευρυτανίας με τη μοναδική φύση, όπου οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι, οι άνθρωποι που εδώ κι αιώνες ζούσαν από αυτήν, σήμερα κοντεύουν να εξαφανιστούν.Έρευνα: Σοφία Παπαϊωάννου
Αρχισυνταξία: Σταύρος Βλάχος- Μάγια Φιλιπποπούλου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Πάνος Μανωλίτσης
Μοντάζ: Ισιδώρα Χαρμπίλα


Παρουσίαση: Σοφία Παπαϊωάννου

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

Επόμενο >  Ειδήσεις - Αθλητικά - Καιρός

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά