ΔΕΥΤΕΡΑ  20/11/2023
00:10 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
365 Στιγμές  (Β' Kύκλος)   
Ενημέρωση / Εκπομπή
Πίσω από τις ειδήσεις και τα μεγάλα γεγονότα βρίσκονται πάντα ανθρώπινες στιγμές. Στιγμές που καθόρισαν την πορεία ενός γεγονότος, που σημάδεψαν ζωές ανθρώπων, που χάραξαν ακόμα και την ιστορία. Αυτές τις στιγμές επιχειρεί να αναδείξει η εκπομπή «365 Στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου, φωτίζοντας μεγάλα ζητήματα της κοινωνίας, της πολιτικής, της επικαιρότητας και της ιστορίας του σήμερα. Με ρεπορτάζ σε σημεία και χώρους που διαδραματίζεται το γεγονός, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δημοσιογραφία 365 μέρες τον χρόνο, καταγραφή στις «365 Στιγμές».

Δείτε σήμερα: «Οι δασκάλες των γκέτο»
Eπεισόδιο 4

Υπάρχουν κάποιες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης που είναι ξεχασμένες και εγκαταλειμμένες, είναι οι γειτονιές που δεν θέλουμε να δούμε, δεν επισκεπτόμαστε ή και φοβόμαστε να βρεθούμε. Κόσμος που ζει μέσα σε λυόμενα και παράγκες μέσα σε σκουπίδια κι ακαθαρσίες, χωρίς πόσιμο νερό, χωρίς στοιχειώδη στοιχεία διαβίωσης. Η εκπομπή “365 Στιγμές” με την Σοφία Παπαϊωάννου μπήκε σε αυτές τις περιοχές, με την μεγάλη παραβατικότητα, που χαρακτηρίζονται γκέτο.

Δύο γυναίκες εκπαιδευτικοί έχουν αποφασίσει να πάρουν προσωπικά το θέμα της μόρφωσης των παιδιών που μεγαλώνουν εκεί και κάποια από αυτά, με τη δύναμη της εκπαίδευσης, έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από το γκέτο.

Στην Νέα Ζωή του Ασπροπύργου, μίας από τις πιο επικίνδυνες περιοχές της Αττικής, η Ματίνα Βαβούλη είναι η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου, όπου πηγαίνουν σχεδόν αποκλειστικά παιδιά Ρομά.

Στην Αγία Σοφία στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, η Ροδή Καβούνη είναι προϊσταμένη του νηπιαγωγείου του οικισμού, όπου και αυτό δέχεται αποκλειστικά παιδιά Ρομά.Έρευνα: Σοφία Παπαϊωάννου
Αρχισυνταξία: Σταύρος Βλάχος- Μάγια Φιλιπποπούλου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Πάνος Μανωλίτσης
Μοντάζ: Ισιδώρα Χαρμπίλα


Παρουσίαση: Σοφία Παπαϊωάννου

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

(E)
Επόμενο > [K8] Δύο στις 10 (E)

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά