ΔΕΥΤΕΡΑ  20/11/2023
15:30 Κατάλληλο για όλους
Ο Θύμιος Τα Έκανε Θάλασσα - Ελληνική Ταινία   
Ταινίες


Έτος παραγωγής: (1959)Κωμωδία, παραγωγής 1959.

Ο Θύμιος Μπούκουρας, με δυο καλάθια και δυο κότες υπό μάλης, αφήνει το χωριό του, τη Βλαχοκερασιά, τη γυναίκα του και τα δυο παιδιά του και κατεβαίνει στην Αθήνα για κάποια δουλειά.

Στο σταθμό του τρένου, συναντά τη Λίζα που θέλει να αυτοκτονήσει, επειδή την εγκατέλειψε ο μνηστήρας της. Η κοπέλα είναι κόρη του αυστηρού Ταξίαρχου Βρασίδα και ο Θύμιος τής σώζει τη ζωή. Εκείνη τον παρακαλεί να πάρει τη θέση του χαμένου μνηστήρα της, του γιατρού Μπελίρη και ο Θύμιος δέχεται να παρουσιαστεί στο σπίτι του Βρασίδα, σαν άντρας της.

Στη συνέχεια, βρίσκεται μπροστά σε μια αναστάτωση άνευ προηγουμένου, καθώς ο πρώην αρραβωνιαστικός της Λίζας, ο Λάκης Βρανάς, από τον οποίο την είχε απομακρύνει ο πατέρας της με αποτέλεσμα να τη ρίξει στην αγκαλιά του παντρεμένου κυρίου Βεργόπουλου που παρίστανε τον γιατρό Μπελίρη, επανακάμπτει και όλα τακτοποιούνται.

Έτσι, ο Θύμιος παίρνει το τρένο της επιστροφής για το χωριό του, έχοντας βοηθήσει δύο νέους να ευτυχήσουν.


Σκηνοθεσία-σενάριο: Αλέκος Σακελλάριος
Μουσική σύνθεση: Τάκης Μωράκης
Παίζουν: Κώστας Χατζηχρήστος, Ανδρέας Μπάρκουλης, Βούλα Χαριλάου, Νίτσα Τσαγανέα, Αλέκα Στρατηγού, Νίκη Λινάρδου, Ρούλα Χρυσοπούλου, Νίκος Φέρμας, Κία Μπόζου, Βαγγέλης Πλοιός, Ράλλης Αγγελίδης, Ορέστης Μακρής


(E)
Επόμενο > [K8] Μίστικ  (Β' Kύκλος) (E)

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά