ΤΡΙΤΗ  21/11/2023
13:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Πλάνα με Ουρά  (Δ' Kύκλος)   (E)   
Ψυχαγωγία / Εκπομπή


Έτος παραγωγής: (2023)Τέταρτος κύκλος επεισοδίων για την εκπομπή της ΕΡΤ που αναδεικνύει την ουσιαστική σύνδεση φιλοζωίας και ανθρωπιάς.

Τα «Πλάνα με ουρά», η σειρά εβδομαδιαίων ωριαίων εκπομπών, που επιμελείται και παρουσιάζει η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη και αφηγείται ιστορίες ανθρώπων και ζώων, ξεκινά τον 4ο κύκλο της.

Τα «Πλάνα με ουρά», μέσα από αφιερώματα, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις, αναδεικνύουν ενδιαφέρουσες ιστορίες ζώων και των ανθρώπων τους. Μας αποκαλύπτουν άγνωστες πληροφορίες για τον συναρπαστικό κόσμο των ζώων.

Γάτες και σκύλοι, άλογα και παπαγάλοι, αρκούδες και αλεπούδες, γαϊδούρια και χελώνες, αποδημητικά πουλιά και θαλάσσια θηλαστικά περνούν μπροστά από το φακό του σκηνοθέτη Παναγιώτη Κουντουρά και γίνονται οι πρωταγωνιστές της εκπομπής.

Σε κάθε επεισόδιο, οι άνθρωποι που προσφέρουν στα ζώα προστασία και φροντίδα -από τους άγνωστους στο ευρύ κοινό εθελοντές των φιλοζωικών οργανώσεων, μέχρι πολύ γνωστά πρόσωπα από διάφορους χώρους (τέχνες, γράμματα, πολιτική, επιστήμη)- μιλούν για την ιδιαίτερη σχέση τους με τα τετράποδα και ξεδιπλώνουν τα συναισθήματα που τους προκαλεί αυτή η συνύπαρξη.

Κάθε ιστορία είναι διαφορετική, αλλά όλες έχουν κάτι που τις ενώνει: την αναζήτηση της ουσίας της φιλοζωίας και της ανθρωπιάς.

Επιπλέον, οι ειδικοί συνεργάτες της εκπομπής μάς δίνουν απλές αλλά πρακτικές και χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη υγεία, τη σωστή φροντίδα και την εκπαίδευση των ζώων μας, αλλά και για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των φιλόζωων που συμβιώνουν με κατοικίδια.

Οι ιστορίες φιλοζωίας και ανθρωπιάς, στην πόλη και στην ύπαιθρο, γεμίζουν τα κυριακάτικα απογεύματα με δυνατά και βαθιά συναισθήματα.

Όσο καλύτερα γνωρίζουμε τα ζώα, τόσα περισσότερα μαθαίνουμε για τον ίδιο μας τον εαυτό και τη φύση μας.

Τα ζώα, με την ανιδιοτελή τους αγάπη, μας δίνουν πραγματικά μαθήματα ζωής.
Μας κάνουν ανθρώπους!

Δείτε σήμερα: «Ήπειρος - Περιβαλλοντικό πάρκο Μπουραζανίου - Εθελοντές Άνιμα»
Eπεισόδιο 8

Στο όγδοππ επεισόδιο του 4ου κύκλου της σειράς εκπομπών «Πλάνα με ουρά» ταξιδεύουμε στην Ήπειρο.

Επισκεπτόμαστε το βορειοδυτικό άκρο του νομού Ιωαννίνων δίπλα στην Κόνιτσα, όπου ανακαλύπτουμε μία κιβωτό βιοποικιλότητας: το Περιβαλλοντικό Πάρκο Μπουραζανίου.

Μία περιφραγμένη δασική έκταση, η οποία ξεπερνά τα 2.000 στρέμματα, φιλοξενεί πέντε είδη άγριων ζώων: πλατόνια -δηλαδή τα μικρόσωμα ελάφια που μπορεί να δει κανείς στη Ρόδο και στη Λήμνο-, μεγαλόσωμα κόκκινα ελάφια, όπως αυτά της Πάρνηθας, κρητικούς αίγαγρους, αγριοπρόβατα και αγριογούρουνα.

Όλα ζουν και αναπαράγονται ελεύθερα. Κλουβιά δεν υπάρχουν, μόνο επιτήρηση και φροντίδα.

Όπως μας είπε ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Περιβαλλοντικού Πάρκου Μπουραζανίου, κτηνίατρος Γιώργος Τάσσος: «Η φύση μάς διδάσκει την απλότητα, την ισορροπία και την αρμονία. Φτάνει να τη σεβόμαστε και να τη ζούμε.»

Αυτή την προτροπή δίνει στους επισκέπτες του Πάρκου: να αφουγκράζονται όσα αυτός ο τόπος έχει να τους φανερώσει.

Στη συνέχεια, βρισκόμαστε στα Ιωάννινα, για να συναντήσουμε τους εθελοντές του συλλόγου "Άνιμα" για την ηθική μεταχείριση των ζώων, οι οποίοι έχουν σώσει εκατοντάδες αδεσποτάκια που αργοπέθαιναν στους δρόμους της πόλης.

Η Λουκία Μπιρμπίλη, η Σουζάνα Τσουκανέλη, η Δήμητρα Σπήτα και ο Δημήτρης Παπούλιας μάς μιλούν για τις προσπάθειές τους· για τις απογοητεύσεις, αλλά και τις χαρές του εθελοντισμού.Παρουσίαση - Αρχισυνταξία: Τασούλα Επτακοίλη
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κουντουράς
Δημοσιογραφική Έρευνα: Τασούλα Επτακοίλη, Σάκης Ιωαννίδης, Ελευθερία Κυρίμη
Σενάριο: Νίκος Ακτύπης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σάκης Γιούμπασης
Μουσική: Δημήτρης Μαραμής
Σχεδιασμός Τίτλων: designpark
Οργάνωση Παραγωγής: Βάσω Πατρούμπα
Σχεδιασμός παραγωγής: Ελένη Αφεντάκη
Εκτέλεση παραγωγής: Κωνσταντίνος Γ. Γανωτής / Rhodium Productions
Ειδικοί συνεργάτες: Έλενα Δέδε, νομικός, ιδρύτρια Dogs' Voice
Χρήστος Καραγιάννης, κτηνίατρος ειδικός σε θέματα συμπεριφοράς ζώων
Στέφανος Μπάτσας, κτηνίατρος


Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

Επόμενο > [K] Ποπ Μαγειρική  (Ζ' Kύκλος) (Νέο Επεισόδιο)

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά