ΣΑΒΒΑΤΟ  30/09/2023
15:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Φτάσαμε   (E)   
Ψυχαγωγία / Εκπομπή


Έτος παραγωγής: (2023)Είστε έτοιμοι; Φτάσαμε… στην ΕΡΤ1! Ο Ζερόμ Καλούτα προσκαλεί τους τηλεθεατές σε μια συναρπαστική και περιπετειώδη εξερεύνηση τόπων, ανθρώπων και παραδόσεων στη νέα ταξιδιωτική εκπομπή «Φτάσαμε».

Με οδηγό το χιούμορ και τη διάθεση να γνωρίσει άγνωστες αλλά μαγευτικές γωνιές της Ελλάδας, να γίνει ένα με τους ντόπιους και να μυηθεί στον τρόπο ζωής, στις παραδόσεις και στις συνήθειές τους, ο Ζερόμ Καλούτα λέει «ναι» σε κάθε νέα πρόκληση.

Μπαίνει σε χωράφια, ανεβαίνει σε τρακτέρ, θερίζει, οργώνει και αρμέγει πρόβατα, εξερευνά δάση, σπήλαια και ιστορικά μονοπάτια, κατεβαίνει ποτάμια και δαμάζει κύματα, βουτά σε παγωμένα νερά, υφαίνει, κεντάει, μαγειρεύει φημισμένες τοπικές συνταγές και τραγουδά στα πιο απρόβλεπτα μέρη.

«Φτάσαμε»: Ένα διαφορετικό ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ, με υπέροχα τοπία, δράση, εξερεύνηση, γεύση, περιπέτεια, μελωδία και ξεχωριστούς ανθρώπους.

Δείτε σήμερα: «Βουνό, θάλασσα, κόκκινος βράχος και τσακώνικη κληρονομιά, Λεωνίδιο»
Eπεισόδιο 2

Στο δεύτερο επεισόδιο ο Ζερόμ Καλούτα προσκαλεί τους τηλεθεατές σε μια ξενάγηση όχι μόνο στις φυσικές ομορφιές, αλλά και στον χαρακτήρα του Λεωνίδιου, μιας περιοχής με ταυτότητα, ιδιαίτερη παράδοση και αυθεντικότητα.

Σήμα κατατεθέν του, ο επιβλητικός κόκκινος βράχος, που προσελκύει αναρριχητές από όλο τον κόσμο και δίνει στον Ζερόμ την καλύτερη αφορμή να δοκιμάσει και ο ίδιος τις ικανότητές του στην αναρρίχηση.

Ως η πρωτεύουσα της Τσακωνιάς, το Λεωνίδιο διατηρεί με καμάρι τις ιδιαιτερότητες που του προσδίδει η τσακώνικη κληρονομιά. Ο Ζερόμ γνωρίζει την τσακώνικη γλώσσα και φτιάχνει μια παραδοσιακή συνταγή με τσακώνικη μελιτζάνα μαζί με την εκπαιδευτικό και συγγραφέα Ελένη Μάνου.

Ανακαλύπτει επίσης τα μυστικά της τσακώνικης υφαντικής δίπλα στην Μεταξία Χαντέλη, στον αργαλειό της, εισβάλλει στην πρόβα της χορωδίας και συμμετέχει σε πρόβα τσακώνικου χορού υπό τις οδηγίες της χοροδιδασκάλου, Χριστίνας Μάνου.

Παράλληλα, ανακαλύπτει ξεχωριστά μονοπάτια γύρω από τη μοναδική Μονή Σίντζα, με τη βοήθεια της Αγγλίδας Wendy Copage, που δημιούργησε το σπίτι της στο Λεωνίδιο και κάνει μάθημα ζωγραφικής με τη Γερμανίδα ζωγράφο και φωτογράφο Angelika Jäkel, η οποία υπογράφει τα έργα της με το καλλιτεχνικό όνομα "LEΩNI", που δείχνει τη μοναδική σχέση της με το Λεωνίδιο.

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ
Wendy Copage
Σύλλογος Πεζοπόρων Τυρού
Σταύρος Κουτίβας
Μικτή Χορωδία Ενηλίκων Νότιας Κυνουρίας
Μεταξία Χαντέλη
Ελένη Μάνου
Ηλιάννα Δολιανίτη
Άννα Κυρίου Χριστίνα Μάνου
Leoni - Angelika Jäkel
Γιώργος Αλεξάνδρου
Γιάννης Μεταξωτός
Ελένη ΡεντούληΣκηνοθεσία: Ανδρέας Λουκάκος
Διεύθυνση παραγωγής: Λάμπρος Παπαδέας
Αρχισυνταξία: Χριστίνα Κατσαντώνη
Έρευνα: Ευανθία Τσακνή
Έρευνα: Άννα Κακλαμάνη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ξενοφών Βαρδαρός
Κάμερα – Drone: Γιάννης Γλυκιώτης
Ηχοληψία: Πέτρος Τσακίρης
Μοντάζ: Γιώργος Παπαϊωάννου
Color Correction: Κώστας Χριστακόπουλος
Μιξάζ: Yellowgroove - Μιχάλης Γραμματόπουλος
Ηχογράφηση – Voice over: Music Art Lab
Τίτλοι Αρχής: Νίκος Ευστρατιάδης
Τραγούδι Τίτλων Αρχής: ¨ΦΤΑΣΑΜΕ¨
Μουσική – Στίχοι: Ζερόμ Καλούτα
Παραγωγή Μουσικής Τίτλων Αρχής: AfroGreco Entertainment
Εκτέλεση Παραγωγής: dotmov

Παρουσίαση: Ζερόμ Καλούτα

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

(E)
Επόμενο > [K8] Μπαμπά-δες (Νέο Επεισόδιο)

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά