ΤΡΙΤΗ  19/09/2023
19:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Κοντά στο Ηφαίστειο   (E)   
Ντοκιμαντέρ / Ταξίδια

Volcano Stories


Έτος παραγωγής: (2021)Σειρά ντοκιμαντέρ 20 ημίωρων επεισοδίων, συμπαραγωγής LES BONS CLIENTS , ARTE FRANCE 2021. (A’ Kύκλος)

Συναρπαστικά και τρομακτικά… τα ηφαίστεια διαμορφώνουν τα τοπία και επηρεάζουν τη ζωή των ντόπιων. Από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι τον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό και την Ισλανδία, επιστήμονες, αλλά και τουρίστες, σπεύδουν να επισκεφτούν τα βουνά που άλλοτε μένουν ήσυχα και άλλοτε βρυχώνται.

Μια γεωλογική παγκόσμια περιήγηση ανάμεσα σε δημοφιλείς θρύλους και σεληνιακά τοπία.

Δείτε σήμερα: Γουατεμάλα: υπό την απειλή του γιγαντιαίου Φουέγκο[Guatemala : sous la menace du géant Fuego]
Eπεισόδιο 16

Στη Γουατεμάλα, το Φουέγκο είναι διαρκώς ενεργό. Απειλεί δεκάδες χιλιάδες κατοίκους. Ο Γκουστάβο Τσίνια είναι ηφαιστειολόγος. Επικεφαλής μιας διεθνούς επιστημονικής ομάδας, επιστρέφει στις πλαγιές του γιγαντιαίου ηφαιστείου για να μετρήσει τις ποσότητες των συσσωρευμένων ηφαιστειακών υλικών. Την εποχή των βροχοπτώσεων, αυτά τα υλικά θα μεταφερθούν μέσω των υδάτων και θα αποτελούν απειλή για τα χωριά που βρίσκονται κατάντη. Η Αντίγουα είναι η παλιά πρωτεύουσα της Γουατεμάλα, που ιδρύθηκε απ’ τους Ισπανούς κατακτητές. Καταστράφηκε απ’ τους ισχυρούς σεισμούς που συνδέονται με τα ηφαίστεια του Δακτυλίου της Φωτιάς του Ειρηνικού. Μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα, το χωριό Τρινιντάντ είναι παραδομένο στον εαυτό του. Αυτή η μικρή κοινότητα που ζει 5 χιλιόμετρα απ’ τον ενεργό κρατήρα, πρέπει να μπορεί να εκτιμήσει τους κινδύνους σε περίπτωση έκρηξης…
Διαθέσιμο για 14 μέρες στο ERTFLIX.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
  (Β' Kύκλος) (E)
Επόμενο >  Ειδήσεις από την Περιφέρεια/Καιρός

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά