ΤΡΙΤΗ  19/09/2023
12:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Στα Σύνορα   (E)   
Ντοκιμαντέρ

The Borderline Collection
Σειρά ντοκιμαντέρ έξι ωριαίων επεισοδίων συμπαραγωγής Off World/VRT-Canvas/Kinoteka/Relation04 Media/ Inscript/Filmfront Media & A Sami Kompania/ URGH.

Το Borderline είναι μια συλλογή έξι ντοκιμαντέρ αφιερωμένων σε έξι ενδιαφέροντα σύνορα που περιβάλλουν και χωρίζουν την ευρωπαϊκή ήπειρο. Ακολουθώντας τα βήματα των ανθρώπων που έρχονται σε καθημερινή επαφή με αυτά τα σύνορα, διερευνά τη σημασία των συνόρων και μας παρουσιάζει τα διλήμματα της σημερινής κοινωνίας.

Επτά ταλαντούχοι Ευρωπαίοι σκηνοθέτες ερευνούν την καθημερινότητα έξι παραμεθόριων περιοχών στα όρια της Ευρώπης, παραθέτοντας ιστορίες που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη σημερινή σύνθετη ιστορία της Ευρώπης.

Η μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή του Borderline, θέλει να συμβάλει στην κατανόηση των συνόρων, τη σχετικότητα της ελευθερίας μας, των πολιτιστικών και εθνικών ταυτοτήτων και τη δημιουργία νέων και κρίσιμων προοπτικών για την ευρωπαϊκή κοινωνία και το μέλλον της. Τα έξι επεισόδια αντιπροσωπεύουν την κοινωνική, πολιτιστική και γεωγραφική ποικιλομορφία της ηπείρου, αλλά και αποκαλύπτουν τις κοινές κοινωνικές και πολιτικές προκλήσεις που όλοι αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Δείτε σήμερα: Τέσσερις εποχές σε μια ημέρα[Four seasons in a day]
Eπεισόδιο 3

Σκηνοθεσία: Annabel Verbeke
Κάθε μέρα, το φέριμποτ του Κάρλινγκφορντ μεταφέρει τους ανθρώπους μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Ιρλανδίας, σε μια εποχή που κυριαρχούσε η συζήτηση για το Brexit. Το δίλημμα να μείνει ή να φύγει η Μ. Βρετανία από την Ε.Ε δημιουργησε πολλά ερωτηματικά για το μέλλον και την καθημερινότητα όλων των κατοίκων του νησιού. Το σύντομο ταξίδι μέσα από τα υδάτινα σύνορα φέρνει στην επιφάνεια πολλές και διαφορετικές απόψεις για το αόρατο αυτό σύνορο.
Διαθέσιμο για 14 μέρες στο ERTFLIX.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
  (Ε' Kύκλος) (E)
Επόμενο > [K8] Περίμετρος

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά