ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  26/05/2023
20:00 Κατάλληλο για όλους
ΑΝΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ - ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (13ος - 19ος ΑΙΩΝΑΣ)   (E)   
Ντοκιμαντέρ / Ιστορία
Μια νέα σειρά μαθημάτων ιστορίας με την Μαρία Ευθυμίου ξεκινά στη Βουλή Τηλεόραση. Θέμα της νέας σειράς 24 επεισο­δίων είναι η ιστορία του Νέου Ελληνισμού από τον 13ο μέχρι τον 19ο αιώνα.

Τα μαθήματα ιστορίας της κυρίας Ευθυμίου, Ομότιμης Καθηγήτριας Ιστορίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι οργανωμένα σε θεματικούς κύκλους, απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο, ανεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου γνώσεων και έχουν αποκτήσει φανα­τικό κοινό.

Η δύναμη των μαθημάτων έγκειται στον χαρισματικό τρόπο με τον οποίο η Μαρία Ευθυμίου αφηγείται την ιστορία, δένοντας τα γεγονότα, που συνήθως μαθαίναμε αποσπασματικά και κα­τακερματισμένα, σε ένα ενιαίο και συνεχές όλο, στην αμεσότητα, τη θεατρικότητα και το χιού­μορ, με τα οποία η ομιλήτρια ζωντανεύει την κάθε εποχή κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος. Κυρίως, όμως, έγκειται στη δυνατότητα αυτογνω­σίας που τα μαθήματα προσφέρουν, γιατί όπως λέει και η ίδια «δημιουργώντας μίαν ατραπό στοχαστικής διαφυγής από το τώρα, η ιστορία, σε δύσκολους καιρούς, ανοίγει ορίζοντες που επιτρέπουν την επανατοποθέτηση του εαυτού μας στο σήμερα, την εκ μέρους μας αναπροσέγγι­ση της κοινωνίας μας και του κόσμου».

Δείτε σήμερα: Επ. 9

Διδασκαλία - Παρουσίαση: Μαρία Ευθυμίου

(E)
Επόμενο > [K8] D-DAY: ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά