ΚΥΡΙΑΚΗ  28/05/2023
13:00 Κατάλληλο για όλους
Το Αλάτι της Γης   (E)   
Μουσικά / Παράδοση
Σειρά εκπομπών για την ελληνική μουσική παράδοση.
Στόχος τους είναι να καταγράψουν και να προβάλουν στο πλατύ κοινό τον πλούτο, την ποικιλία και την εκφραστικότητα της μουσικής μας κληρονομιάς, μέσα από τα τοπικά μουσικά ιδιώματα αλλά και τη σύγχρονη δυναμική στο αστικό περιβάλλον της μεγάλης πόλης.

Δείτε σήμερα: «Με άρωμα Ανατολής! Χρίστος Τσιαμούλης – Haig Yazdjian»

Η εκπομπή «Το Αλάτι της Γης» και ο Λάμπρος Λιάβας μάς προσκαλούν σε μια «συνάντηση κορυφής» με τους εξαιρετικούς δεξιοτέχνες στο ούτι Χρίστο Τσιαμούλη και Haig Yazdjian.

Μαζί τους θα κάνουμε ένα γοητευτικό μουσικό ταξίδι, με την ελληνική μουσική να συναντά την αρμένικη λαϊκή παράδοση, ενώ και οι δυο μαζί «ανοίγονται» στη Μεσόγειο, με την καθ’ ημάς Ανατολή να συνδιαλέγεται με τη Μέση Ανατολή!

Στην εκπομπή ο Χρίστος Τσιαμούλης και ο Haig Yazdjian μιλούν για τα μουσικά τους βιώματα και για τα πολυ-πολιτισμικά μουσικά δίκτυα της Ανατολής, όπου κυκλοφορούν κοινά όργανα, κλίμακες, μελωδίες και ρυθμοί. Και επιλέγουν ένα πλούσιο και πολύμορφο ρεπερτόριο, αποκαλυπτικό για τις συγγένειες και τις αλληλεοπιδράσεις σ’ αυτό το σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών.

Στη μουσική παρέα συμπράττουν και οι καλοί φίλοι και συνεργάτες τους Χάρης Λαμπράκης (φλογέρα νέι), Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα) και Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά).Έρευνα-Κείμενα: Λάμπρος Λιάβας
Σκηνοθεσία: Μανώλης Φιλαΐτης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Αλέξανδρος Βουτσινάς
Εκτέλεση παραγωγής: FOSS

Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

https://www.ertflix.gr/

Επόμενο >  Ειδήσεις - Αθλητικά - Καιρός

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά