ΚΥΡΙΑΚΗ  28/05/2023
02:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Εντός Κάδρου   (E)   
Ενημέρωση / Έρευνα


Έτος παραγωγής: (2023)Εβδομαδιαία ημίωρη δημοσιογραφική εκπομπή, παραγωγής ΕΡΤ3 2023.

Προσωπικές μαρτυρίες, τοποθετήσεις και απόψεις ειδικών, στατιστικά δεδομένα και ιστορικά στοιχεία. Η δημοσιογραφική έρευνα, εμβαθύνει, αναλύει και φωτίζει σημαντικές πτυχές κοινωνικών θεμάτων, τοποθετώντας τα «ΕΝΤΟΣ ΚΑΔΡΟΥ» .

Η νέα εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ3 έρχεται να σταθεί και να δώσει χρόνο και βαρύτητα σε ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, αλλά δεν έχουν την προβολή που τους αναλογεί. Μέσα από διηγήσεις ανθρώπων που ξεδιπλώνουν μπροστά στον τηλεοπτικό φακό τις προσωπικές τους εμπειρίες, τίθενται τα ερωτήματα που καλούνται στη συνέχεια να απαντήσουν οι ειδικοί.

Η εξόρυξη και η ανάλυση δεδομένων, η παράθεση πληροφοριών και οι συγκρίσεις με τη διεθνή πραγματικότητα ενισχύουν τη δημοσιογραφική έρευνα που στοχεύει στην τεκμηριωμένη ενημέρωση.

Δείτε σήμερα: «Κλινικές Έρευνες»
Eπεισόδιο 6

Οι κλινικές δοκιμές είναι ιατρικές ερευνητικές μελέτες στις οποίες νέα φάρμακα, που έχουν περάσει το στάδιο του εργαστηρίου και φαίνονται ελπιδοφόρα, συνεχίζουν να μελετώνται με προσοχή στους ανθρώπους. Ο σκοπός τους είναι να εξετάσουν νέες θεραπείες και να ελέγξουν αρχικά πόσο ασφαλείς και στη συνέχεια πόσο αποτελεσματικές είναι για να βοηθήσουν μια ασθένεια να βελτιωθεί ή να μην επιδεινωθεί.

Πολλοί ασθενείς στηρίζουν στην έρευνα τις ελπίδες τους για την ανάπτυξη θεραπειών που θα τους βοηθήσουν. Στη χώρα μας πραγματοποιούνται σχετικές μελέτες εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο δεν είναι πολλές και η συμμετοχή εθελοντών είναι περιορισμένη. Πόσα γνωρίζουμε για τις διαδικασίες συμμετοχής, τα πρωτόκολλα, τα επιστημονικά αλλά και τα οικονομικά οφέλη;

Οι κλινικές έρευνες ΕΝΤΟΣ ΚΑΔΡΟΥ.Αρχισυνταξία: Βασίλης Κατσάρας
Έρευνα - Επιμέλεια: Χ. Καλημέρη - Β. Κατσάρας
Δ/νση παραγωγής: Άρης Παναγιωτίδης
Μοντάζ: Αναστασία Δασκαλάκη
Σκηνοθεσία: Νίκος Γκούλιος

Παρουσίαση: Χριστίνα Καλημέρη

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

https://www.ertflix.gr/series/ser.250442-entos-kadrou


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
Επόμενο >  Ειδήσεις - Αθλητικά - Καιρός

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά