ΣΑΒΒΑΤΟ  27/05/2023
02:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Πλάνα με Ουρά  (Δ' Kύκλος)   (E)   
Ψυχαγωγία / Εκπομπή


Έτος παραγωγής: (2023)Τέταρτος κύκλος επεισοδίων για την εκπομπή της ΕΡΤ που αναδεικνύει την ουσιαστική σύνδεση φιλοζωίας και ανθρωπιάς.

Τα «Πλάνα με ουρά», η σειρά εβδομαδιαίων ωριαίων εκπομπών, που επιμελείται και παρουσιάζει η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη και αφηγείται ιστορίες ανθρώπων και ζώων, ξεκινά τον 4ο κύκλο της.

Τα «Πλάνα με ουρά», μέσα από αφιερώματα, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις, αναδεικνύουν ενδιαφέρουσες ιστορίες ζώων και των ανθρώπων τους. Μας αποκαλύπτουν άγνωστες πληροφορίες για τον συναρπαστικό κόσμο των ζώων.

Γάτες και σκύλοι, άλογα και παπαγάλοι, αρκούδες και αλεπούδες, γαϊδούρια και χελώνες, αποδημητικά πουλιά και θαλάσσια θηλαστικά περνούν μπροστά από τον φακό του σκηνοθέτη Παναγιώτη Κουντουρά και γίνονται οι πρωταγωνιστές της εκπομπής.

Σε κάθε επεισόδιο, οι άνθρωποι που προσφέρουν στα ζώα προστασία και φροντίδα -από τους άγνωστους στο ευρύ κοινό εθελοντές των φιλοζωικών οργανώσεων, μέχρι πολύ γνωστά πρόσωπα από διάφορους χώρους (τέχνες, γράμματα, πολιτική, επιστήμη)- μιλούν για την ιδιαίτερη σχέση τους με τα τετράποδα και ξεδιπλώνουν τα συναισθήματα που τους προκαλεί αυτή η συνύπαρξη.

Κάθε ιστορία είναι διαφορετική, αλλά όλες έχουν κάτι που τις ενώνει: την αναζήτηση της ουσίας της φιλοζωίας και της ανθρωπιάς.

Επιπλέον, οι ειδικοί συνεργάτες της εκπομπής μας δίνουν απλές αλλά πρακτικές και χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη υγεία, τη σωστή φροντίδα και την εκπαίδευση των ζώων μας, αλλά και για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των φιλόζωων που συμβιώνουν με κατοικίδια.

Οι ιστορίες φιλοζωίας και ανθρωπιάς, στην πόλη και στην ύπαιθρο, γεμίζουν τα κυριακάτικα απογεύματα με δυνατά και βαθιά συναισθήματα.

Όσο καλύτερα γνωρίζουμε τα ζώα, τόσα περισσότερα μαθαίνουμε για τον ίδιο μας τον εαυτό και τη φύση μας.

Τα ζώα, με την ανιδιοτελή τους αγάπη, μας δίνουν πραγματικά μαθήματα ζωής.
Μας κάνουν ανθρώπους!

Δείτε σήμερα: «Aegean Rebreath, 'Κουνελάκια προς Υιοθεσία', Ελισάβετ Μουτάφη»
Eπεισόδιο 5

Στο νέο επεισόδιο του 4ου κύκλου της σειράς εκπομπών «Πλάνα με ουρά», γνωρίζουμε τους ανθρώπους και τις δράσεις της περιβαλλοντικής οργάνωσης Aegean Rebreath, που ιδρύθηκε το 2017, και εστιάζει τις προσπάθειές της στην απορρύπανση των βυθών και την προστασία της βιοποικιλότητας του Αιγαίου.

Πρόκειται για μια ομάδα από επαγγελματίες και ερασιτέχνες δύτες, περιβαλλοντολόγους, αλλά και ενεργούς πολίτες με κοινές ανησυχίες για την κατάσταση των ελληνικών θαλασσών, που πραγματοποιεί δράσεις υποβρύχιων και παράκτιων καθαρισμών.

Η Aegean Rebreath, μέσω των δράσεών της, προσπαθεί να δείξει τη σημασία της μείωσης της κατανάλωσης αλλά και της ανακύκλωσης ή επαναξιοποίησης των θαλάσσιων απορριμμάτων, στο πλαίσιο των αρχών της κυκλικής οικονομίας.

Στη συνέχεια, συναντάμε δυο δραστήρια μέλη της ομάδας «Κουνελάκια προς Υιοθεσία» και συζητάμε για το τεράστιο πρόβλημα εγκατάλειψης κουνελιών, σε δρόμους και πάρκα της Αθήνας.

Η εθελοντική ομάδα «Κουνελάκια προς Υιοθεσία» σώζει από τους δρόμους αδέσποτα κουνέλια και προσπαθεί να τους βρει ένα σπίτι που θα τους προσφέρει μια ζωή με αξιοπρέπεια και αγάπη.

Τέλος, η ηθοποιός Ελισάβετ Μουτάφη μάς υποδέχεται στο σπίτι της για να μας συστήσει τη σκυλίτσα της, την Αγγελική, πρώην αδεσποτάκι.
Η Ελισάβετ Μουτάφη θυμάται και τα άλλα ζώα που πέρασαν από τη ζωή της και μας λέει ότι “τα ζώα με τα οποία έχουμε συμβιώσει δεν αντικαθίστανται. Καθένα είναι διαφορετικό. Το ίδιο δεν συμβαίνει, άλλωστε και με τους ανθρώπους; Το κενό που αφήνουν στην πραγματικότητα ποτέ δεν πρόκειται να καλυφθεί. Υπάρχει, όμως, η δυνατότητα να αξιοποιηθεί, αν το θελήσουμε και το προσπαθήσουμε. Μπορεί να γίνει γόνιμο «χωράφι» για να φυτρώσει κι άλλη αγάπη, για κάποιο άλλο πλάσμα.”Παρουσίαση - Αρχισυνταξία: Τασούλα Επτακοίλη
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κουντουράς
Δημοσιογραφική Έρευνα: Τασούλα Επτακοίλη, Σάκης Ιωαννίδης, Ελευθερία Κυρίμη
Σενάριο: Νίκος Ακτύπης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σάκης Γιούμπασης
Μουσική: Δημήτρης Μαραμής
Σχεδιασμός Τίτλων: designpark
Οργάνωση Παραγωγής: Βάσω Πατρούμπα
Σχεδιασμός παραγωγής: Ελένη Αφεντάκη
Εκτέλεση παραγωγής: Κωνσταντίνος Γ. Γανωτής / Rhodium Productions
Ειδικοί συνεργάτες: Έλενα Δέδε, νομικός, ιδρύτρια Dogs' Voice
Χρήστος Καραγιάννης, κτηνίατρος ειδικός σε θέματα συμπεριφοράς ζώων
Στέφανος Μπάτσας, κτηνίατρος


Διαθέσιμο στο ERTFLIX.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
(E)
Επόμενο >  Ειδήσεις - Αθλητικά - Καιρός

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά