ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  26/05/2023
05:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Φάσμα   (E)   
Ενημέρωση / Εκπομπή
Όλο το «Φάσμα» της ειδησεογραφίας σε βάθος. Η νέα ενημερωτική εκπομπή του ΕΡΤNEWS, με παρουσιαστές τους Κατερίνα Αντωνοπούλου, Έλενα Καρανάτση, Ελβίρα Κρίθαρη και Γιάννη Παπαδόπουλο.

Η εκπομπή εξετάζει θέματα που απασχολούν την κοινωνία, φωτίζοντας αθέατες πτυχές των γεγονότων και αναδεικνύοντας κρίσιμα ζητήματα που χάνονται μέσα στον καταιγισμό της πληροφόρησης. Η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής δίνει χώρο και χρόνο στην έρευνα, με στόχο την τεκμηριωμένη και πολύπλευρη ενημέρωση.

Δείτε σήμερα: «Ελευθερία και όρια στην Τέχνη», «Φάκελος: Άνοια»
Eπεισόδιο 15

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα για την ελευθερία και τα όρια στην Τέχνη καθώς και για την Άνοια, που θεωρείται η ασθένεια του 21ου αιώνα, παρουσιάζει η εκπομπή «Φάσμα».

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες αναδρομικών παρεμβάσεων στη λογοτεχνία και όχι μόνο. Στο εξωτερικό έχουν ήδη επιστρατευτεί οι λεγόμενοι «ελεγκτές ευαισθησίας» που ομνύουν στην πολιτική ορθότητα, αφαιρώντας σε συνεργασία με το δημιουργό ό,τι μπορεί να θεωρηθεί προσβλητικό για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στην πολιτική ορθότητα και την ελευθερία έκφρασης;
Το «Φάσμα» ανοίγει τη συζήτηση με ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών στη χώρα μας.

Επίσης, η εκπομπή ανοίγει το φάκελο της άνοιας που θεωρείται «η ασθένεια του 21ου αιώνα» και πλέον υπάρχει σχεδόν σε κάθε σπίτι.
Ποια είναι τα πρώτα σημάδια άνοιας που δεν πρέπει να αγνοήσουμε; Η Κατερίνα Αντωνοπούλου συναντά ειδικούς αλλά και οικογένειες ασθενών, ενώ με την Άννα Διαμαντοπούλου μιλούν, με ευρωπαϊκά παραδείγματα, για τη στήριξη της τρίτης ηλικίας, αφού οι ασθενείς θα τριπλασιαστούν.Ερευνα: Κατερίνα Αντωνοπούλου, Έλενα Καρανάτση, Ελβίρα Κρίθαρη, Γιάννης Παπαδόπουλος
Αρχισυνταξία: Τιτίκα Ανουσάκη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρεμούνδος
Διεύθυνση παραγωγής: Περικλής Παπαδημητρίου

Παρουσίαση: Κατερίνα Αντωνοπούλου, Έλενα Καρανάτση, Ελβίρα Κρίθαρη, Γιάννης Παπαδόπουλος

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

  (Γ' Kύκλος) (E)
Επόμενο >  Ειδήσεις

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά