ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  26/05/2023
07:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Το Σκανδιναβικό Όνειρο   (E)   
Ντοκιμαντέρ

Scandimania


Έτος παραγωγής: (2015)Σειρά ντοκιμαντέρ 3 ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής 2015.

Μια πρόσφατη μελέτη του ΟΗΕ αποκάλυψε ότι η Δανία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο, ακολουθούμενη από τη Νορβηγία και τη Σουηδία. Τα τελευταία χρόνια, στη Βρετανία υπάρχει μια τρέλα για το σκανδιναβικό τηλεοπτικό δράμα, τα έπιπλα, τη μόδα, ακόμη και το φαγητό.

Τι κάνει λοιπόν η Σκανδιναβία σωστά; Τελικά ζουν το μισό χρόνο στο σκοτάδι, το αλκοόλ είναι πολύ ακριβό και πληρώνουν γύρω στο 50% φόρους;

Στη σειρά αυτή, ο Χιου Φίρνλεϊ θα ταξιδέψει στις χώρες της Σκανδιναβίας διερευνώντας την κοινωνία, την αρχιτεκτονική, την εκπαίδευση, το περιβάλλον και το φαγητό των χωρών της.

Δείτε σήμερα: Νορβηγία
Eπεισόδιο 3

Ο Χιου επισκέπτεται τη Νορβηγία, την 4η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο, όπου δοκιμάζει καπνιστό κεφάλι προβάτου, επισκέπτεται μια ανοιχτή φυλακή που μοιάζει με κατασκήνωση διακοπών και κάνει βουτιές για αχινούς.

Κάποτε, ήταν μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης, όμως, σήμερα, η Νορβηγία είναι τώρα η 4η πλουσιότερη στον κόσμο, χάρη στα αποθέματα πετρελαίου της και με 500 δισεκατομμύρια λίρες στην τράπεζα.

Ο Χιου συναντιέται με τον τοπικό σεφ Κρίστοφερ Χάτουφτ και ενώνεται με μερικούς ψαράδες για να ψαρέψουν μερικά, μάλλον επιθετικά, ψάρια.
Επισκέπτεται μερικά φιόρδ και συμμετέχει μαζί με τους εργάτες πετρελαίου σε μια πρόβα έκτακτης ανάγκης διάσωσης.

Γνωρίζει τους ανθρώπους πίσω από την τρέλα της Νορβηγίας, που ονομάζεται «Slow TV» και τους αδερφούς Ylvis, που έκαναν τη viral επιτυχία «The Fox Song».

Ο Hugh επισκέπτεται επίσης τη φυλακή Bastoy, που μοιάζει περισσότερο με κατασκήνωση διακοπών, και πετάει στο χωριό Nordskot στον αρκτικό κύκλο για να κάνει βουτιές για αχινούς και να μαγειρέψει ένα σκανδιναβικό γλέντι.Σκηνοθεσία: Neil Ferguson

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
[K8] Του Νερού τα Παραμύθια - B' Κύκλος (E) < Προηγούμενο
Επόμενο > [K8] Άνοιξη στην Φάρμα του Τζίμι (E)

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά