ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  26/05/2023
09:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Ιατρική και Λαϊκές Παραδόσεις (Β΄ Κύκλος)   (E)   
Ντοκιμαντέρ / Υγεία

World Medicine
Σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2013-2014.

Μια παγκόσμια περιοδεία στις αρχαίες ιατρικές πρακτικές και σε μαγευτικά τοπία.
Ο Bernard Fontanille, γιατρός έκτακτης ανάγκης που συνηθίζει να κάνει επεμβάσεις κάτω από δύσκολες συνθήκες, ταξιδεύει στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη για να φροντίσει και να θεραπεύσει ανθρώπους αλλά και να απαλύνει τον πόνο τους. Καθοδηγούμενος από βαθύ αίσθημα ανθρωπιάς αλλά και περιέργειας, συναντά και μοιράζεται μαζί μας τις ζωές γυναικών και ανδρών που φροντίζουν για τους άλλους, σώζουν ζωές και μερικές φορές εφευρίσκει νέους τρόπους θεραπείας και ανακούφισης.
Επίσης , παρουσιάζει παραδοσιακές μορφές ιατρικής που είναι ακόμα βαθιά ριζωμένες στην τοπική κουλτούρα. Μέσα από συναντήσεις και πρακτικές ιατρικής μας αποκαλύπτει την πραγματικότητα που επικρατεί σε κάθε χώρα αλλά και τι είναι αυτό που συνδέει παγκοσμίως έναν ασθενή με τον γιατρό του. Ανθρωπιά και εμπιστοσύνη.

Δείτε σήμερα: «Καναδάς, Χάιντα Γκουάι: τα νησιά των ανθρώπων»
Eπεισόδιο 5

Ο Μπερνάρ ταξιδεύει στο αρχιπέλαγος Haida Gwaii, που βρίσκεται στο δυτικό σημείο του Καναδά, στα ανοιχτά της ακτής της Βρετανικής Κολομβίας. Παλαιότερα γνωστά ως Νήσοι της Βασίλισσας Σάρλοτ, η περιοχή απέκτησε περήφανα το νέο της όνομα το 2010, λόγω των ανθρώπων που ζουν εκεί για χιλιάδες χρόνια.

Παρά την απόστασή τους από την ηπειρωτική χώρα, ο πληθυσμός των Haida αποδεκατίστηκε από ασθένειες που έφεραν οι Λευκοί. Αυτοί οι «Άνθρωποι του Πρώτου Έθνους» αντιπροσωπεύουν το 4% των Καναδών, με άλλα λόγια 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους, και επιδιώκουν την αναβίωση μεγάλων τμημάτων της ταυτότητας, μεταξύ των οποίων η της αναβίωσης τεράστιων τμημάτων μνήμης. Αυτή η πραγματική αναδόμηση της ταυτότητας περιλαμβάνει και την ιατρική.
(E)
Επόμενο > [K8] Σιδηροδρομικοί Σταθμοί της Ευρώπης (E)

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά