ΠΕΜΠΤΗ  25/05/2023
09:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Ιατρική και Λαϊκές Παραδόσεις (Β΄ Κύκλος)   (E)   
Ντοκιμαντέρ / Υγεία

World Medicine
Σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2013-2014.

Μια παγκόσμια περιοδεία στις αρχαίες ιατρικές πρακτικές και σε μαγευτικά τοπία.
Ο Bernard Fontanille, γιατρός έκτακτης ανάγκης που συνηθίζει να κάνει επεμβάσεις κάτω από δύσκολες συνθήκες, ταξιδεύει στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη για να φροντίσει και να θεραπεύσει ανθρώπους αλλά και να απαλύνει τον πόνο τους. Καθοδηγούμενος από βαθύ αίσθημα ανθρωπιάς αλλά και περιέργειας, συναντά και μοιράζεται μαζί μας τις ζωές γυναικών και ανδρών που φροντίζουν για τους άλλους, σώζουν ζωές και μερικές φορές εφευρίσκει νέους τρόπους θεραπείας και ανακούφισης.
Επίσης , παρουσιάζει παραδοσιακές μορφές ιατρικής που είναι ακόμα βαθιά ριζωμένες στην τοπική κουλτούρα. Μέσα από συναντήσεις και πρακτικές ιατρικής μας αποκαλύπτει την πραγματικότητα που επικρατεί σε κάθε χώρα αλλά και τι είναι αυτό που συνδέει παγκοσμίως έναν ασθενή με τον γιατρό του. Ανθρωπιά και εμπιστοσύνη.

Δείτε σήμερα: «Καμερούν, ένα δέντρο κατά του πόνου»
Eπεισόδιο 4

Στα τέλη του 2013, μια ομάδα από τη Γαλλία και το Καμερούν έκανε μια απίστευτη ανακάλυψη. Ένα παυσίπονο, το οποίο αν κι ο άνθρωπος ισχυριζόταν συστηματικά ότι ήταν δική του εφεύρεση, υπάρχει στη φυσική του κατάσταση σε ένα κοινό αφρικανικό δέντρο, την αφρικανική ροδακινιά.

Από το Γιαουντέ, ο Μπερνάρ φτάνει οδικώς σε ένα χωριό των Tikar, μιας εθνοτικής ομάδας που στο παρελθόν ήταν κατακτητές με μεγάλη επιρροή και που σήμερα φαίνεται να έχουν ξεχαστεί από όλους.

Ο παραδοσιακός θεραπευτής Gaston Amoa γνωρίζει πολύ καλά το αφρικανικό ροδάκινο και το αποκαλεί "Ntwo'o". Για τους Tikars και τους γείτονές τους, τους Πυγμαίους, η χρήση του φυτού είναι ζωτικής σημασίας και οι πολυάριθμες ιδιότητές του τους βοηθούν να ξεπεράσουν τη δύσκολη καθημερινότητά τους.
(E)
Επόμενο > [K8] Σιδηροδρομικοί Σταθμοί της Ευρώπης (E)

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά