ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  31/03/2023
07:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Στις Ψηλότερες Κορυφές   (E)   
Ντοκιμαντέρ

World’s Greatest Mountains
Σειρά ντοκιμαντέρ, 4 επεισοδίων, διάρκειας 45’.

Τα βουνά είναι από τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο, ωστόσο η έλξη τους είναι ακαταμάχητη. Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ εξερευνά τις πιο εμβληματικές κορυφές του κόσμου, αποκαλύπτοντας την κρυμμένη προσωπικότητά τους. Οι τέσσερις κορυφές είναι : το Έβερεστ, το ψηλότερο βουνό στον πλανήτη, το Λευκό Όρος, το ψηλότερο βουνό στην Δυτική Ευρώπη, το όρος Κιλιμάντζαρο, ένα απίστευτο αφρικανικό ηφαίστειο με πέντε ξεχωριστά οικοσυστήματα, και το Μπεν Νέβις το πιο επικίνδυνο βουνό της Βρετανίας.

Δείτε σήμερα: Κιλιμάντζαρο [Kilimanjaro]
Eπεισόδιο 4

Πανίσχυρο και επιβλητικό, το Κιλιμάντζαρο είναι το μεγαλύτερο χερσαίο ηφαίστειο του κόσμου, που δημιουργήθηκε σχεδόν 3 εκατομμύρια χρόνια πριν και εκτείνεται μια περιοχή στο μέγεθος της Κορνουάλης με ύψος 5.895 μ.

Είναι ένα μέρος σαν κανένα άλλο στη γη που αποτελείται από πέντε διαφορετικά οικοσυστήματα: σαβάνα, τροπικό δάσος, τύρφη, αλπική έρημο, και παγετώνες.

Απίστευτο, όμως το Κιλιμάντζαρο είναι γνωστό στον δυτικό κόσμο μόνο εδώ και 150 χρόνια. Ένας από τους εξερευνητές που έβαλαν το βουνό στον χάρτη ήταν ο Ρίτσαρντ Θόρντον, ένας από τους βοηθούς του μεγάλου Ντέιβιντ Λίβινγκστον. Μέχρι που ο Θόρντον επαλήθευσε την ύπαρξη του βουνού το 1861, λίγοι πίστευαν ότι ένα χιονισμένο βουνό θα μπορούσε να υπάρξει κάτω από τον καυτό τροπικό ήλιο της Αφρικής.

Το Κιλιμάντζαρο ήταν πάντα μια δημοφιλής επιλογή για διασημότητες και όσους θέλουν να συγκεντρώσουν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, αλλά δεν είναι ακίνδυνο. Αυτό το επεισόδιο διερευνά γιατί μόνο οι μισοί από αυτούς που έρχονται να το κατακτήσουν, θα φτάσουν στην κορυφή.
Διαθέσιμο για 14 μέρες στο ERTFLIX.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
  (Δ' Kύκλος) (E)
Επόμενο > [K8] Wild Wild East (Α' Τηλεοπτική Μετάδοση)

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά