ΠΕΜΠΤΗ  30/03/2023
15:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Στις Ψηλότερες Κορυφές   (E)   
Ντοκιμαντέρ

World’s Greatest Mountains
Σειρά ντοκιμαντέρ, 4 επεισοδίων, διάρκειας 45’.

Τα βουνά είναι από τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο, ωστόσο η έλξη τους είναι ακαταμάχητη. Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ εξερευνά τις πιο εμβληματικές κορυφές του κόσμου, αποκαλύπτοντας την κρυμμένη προσωπικότητά τους. Οι τέσσερις κορυφές είναι : το Έβερεστ, το ψηλότερο βουνό στον πλανήτη, το Λευκό Όρος, το ψηλότερο βουνό στην Δυτική Ευρώπη, το όρος Κιλιμάντζαρο, ένα απίστευτο αφρικανικό ηφαίστειο με πέντε ξεχωριστά οικοσυστήματα, και το Μπεν Νέβις το πιο επικίνδυνο βουνό της Βρετανίας.

Δείτε σήμερα: Λευκό Όρος [Mont Blanc]
Eπεισόδιο 3

Το Λευκό Όρος ήταν για αιώνες το ψηλότερο βουνό στον γνωστό κόσμο. Βρίσκεται βαθιά στις Άλπεις, την μεγαλύτερη οροσειρά της Δυτικής Ευρώπης. Το βουνό δεν εξερευνήθηκε μέχρι τον 18ο αιώνα, όταν το απίθανο ζευγάρι ενός χωρικού και ενός τοπικού γιατρού με τα ονόματα Μπάλμα και Πακάρ έγιναν τα δύο πρώτα άτομα που έφτασαν στην κορυφή. Το άνευ προηγουμένου επίτευγμά τους ήταν το πρώτο του είδους του στην καταγεγραμμένη ιστορία και γέννησε το σύγχρονο άθλημα της ορειβασίας.
Οι πλαγιές του Λευκού Όρους κυριαρχούνται από μερικούς από τους πιο διάσημους και επιβλητικούς παγετώνες στον κόσμο. Γίγαντες όπως ο «Mer de Glace» που σημαίνει «Θάλασσα του Πάγου» κυλούν από το βουνό και σχηματίζουν το τοπίο σε βάθος χιλιετιών.
Σήμερα το Λευκό Όρος βρίσκεται στην καρδιά της ευρωπαϊκής ορειβασίας και του σκι, και με πάνω από πέντε εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και προσβάσιμα βουνά στον κόσμο. Ωστόσο, οι υψηλοί αριθμοί επισκεπτών σημαίνουν υψηλά ποσοστά θνησιμότητας σε μια περιοχή φημισμένη για χιονοστιβάδες. Τον Ιούλιο του 2012 ένα από τα πιο θανατηφόρα ατυχήματα χιονοστιβάδας στον κόσμο συνέβη στις βόρειες πλαγιές του βουνού, σκοτώνοντας εννέα ανθρώπους, όλοι τους έμπειροι ορειβάτες.
Διαθέσιμο για 14 μέρες στο ERTFLIX.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
Επόμενο > [K8] Ο Κόσμος των Σπορ

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά