ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  31/03/2023
04:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Μαύρη Θάλασσα 2018   (E)   
Ντοκιμαντέρ

The Black Sea Coast


Έτος παραγωγής: (2018)Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής Γερμανίας 2018 που θα ολοκληρωθεί σε 5 ωριαία επεισόδια.

Η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας χαρακτηρίζεται από αντιθέσεις που προέκυψαν από την πολυτάραχη ιστορία της, τις παλιές παραδόσεις και την ευφορική της ατμόσφαιρα.

Έχει εξαιρετικά όμορφα τοπία και ορισμένοι οικισμοί στις ακτές του έχουν ιστορίες που ξεπερνούν τα 3000 χρόνια.

Στη βόρεια Ευρώπη και τη νότια Ασία βρίσκονται έξι γειτονικές χώρες κατά μήκος της ακτής της Μαύρης Θάλασσας που δεν θα μπορούσαν να διαφέρουν περισσότερο μεταξύ τους: Τουρκία, Ρωσία, Γεωργία, Ουκρανία, Ρουμανία και Βουλγαρία.
Η σειρά εξετάζει προσεκτικά αυτές τις συναρπαστικές περιοχές, ανακαλύπτει την ομορφιά τους και στο ταξίδι κατά μήκος της ακτής κάνει έναν απολογισμό των αξιών, των προκλήσεων και των προσδοκιών που διαμορφώνουν τη ζωή των ανθρώπων σε αυτή την άγνωστη γωνιά της γης.

Δείτε σήμερα: Γεωργία[Georgia – The Melting Pot of Caucasus]
Eπεισόδιο 4

Ταξιδεύουμε στη Γεωργία, μια χώρα 3,7 εκατομμυρίων κατοίκων, με ξεχωριστές παραδόσεις και μια εντυπωσιακή πρωτεύουσα. Συναντάμε τον Ραμάζ, που κάνει θεραπείες με μαγνητική άμμο σε ένα σανατόριο στο Ουρέκι. Παρακολουθούμε τις απαιτητικές πρόβες στην Κρατική Σχολή Χορού για μια παράσταση με παραδοσιακούς χορούς της Γεωργίας. Γνωρίζουμε τους χειριστές του τελεφερίκ που συνδέει καθημερινά δύο ορεινά, απομακρυσμένα χωριά, αλλά και τους ανθρώπους που συντηρούν τα μέσα σήμανσης στη Μαύρη Θάλασσα, ώστε η κυκλοφορία των πλοίων να είναι ασφαλής. Τέλος, δοκιμάζουμε κρασί από την τοπική ποικιλία σταφυλιού “Τσαβέρι”, σε μια χώρα όπου ο κόσμος ασχολείται με την αμπελουργία από αρχαιοτάτων χρόνων.
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
(E)
Επόμενο > [K8] Ταξίδι στην Ιταλία (E)

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά