|
Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής berlin producers/ ZDF/ arte 2020 που θα ολοκληρωθεί σε 13 ημίωρα επεισόδια
Η σειρά At our Neighbour's Table παρουσιάζει τους γαστρονομικούς θησαυρούς των ανθρώπων που γνωρίζουν το φαγητό καλύτερα: αγρότες, αμπελουργοί, σεφ, νοικοκυρές, ψαράδες και πολλοί άλλοι.
Επισκεπτόμαστε ανθρώπους σε διάφορες περιοχές και τους συνοδεύουμε στην καθημερινή τους ζωή.
Εκτός από την προετοιμασία των τυπικών τοπικών πιάτων, ρίχνουμε μια ματιά στην παραγωγή ή την αγορά των συστατικών. Μάθετε τι σημαίνει μαγείρεμα στους διαφορετικούς πολιτισμούς και περιοχές της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου.
Δείτε σήμερα:
Σλοβενία [Slovenia]
Eπεισόδιο 12
Η περιοχή Πρεκμούριε στη βορειοανατολική Σλοβενία είναι η παραγωγός ψωμιού της χώρας. Εκτός από τα κοινά είδη σιτηρών, εδώ καλλιεργείται ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα φαγόπυρου. Οι πικροί, σκούροι κόκκοι δεν είναι μόνο συχνά το κύριο συστατικό στα παραδοσιακά πιάτα με χυλό και βραστό, αλλά συνδέονται επίσης στενά με τα έθιμα και τα φεστιβάλ. Η Ντανιέλα και ο Μπόστιαν Γκέργκεκ καλλιεργούν βιολογικό φαγόπυρο και το χρησιμοποιούν για να μαγειρεύουν πολλά παραδοσιακά πιάτα.
|
|