ΠΕΜΠΤΗ  23/03/2023
00:15 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Ο Δούναβης   (E)   
Ντοκιμαντέρ

The Danube


Έτος παραγωγής: (2020)Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής Γερμανίας 2020, που θα ολοκληρωθεί σε 4 ωριαία επεισόδια.

Δούναβης, ένας πραγματικά ευρωπαϊκός ποταμός. Με τα 2.888 χιλιόμετρα από την πηγή του στον Μέλανα Δρυμό μέχρι την εκβολή του στη Μαύρη Θάλασσα, ο Δούναβης συνδέει δέκα χώρες με πολύ διαφορετικούς πολιτισμούς. Δεν είναι μόνο ο δεύτερος σε μήκος ευρωπαϊκός ποταμός μετά τον Βόλγα, αλλά και ο πιο διεθνής. Ήταν και είναι ένας από τους σημαντικότερους εμπορικούς δρόμους στην Ευρώπη και αποτελεί σανίδα σωτηρίας για πολλούς λαούς. Ρέει μέσα από εντυπωσιακά τοπία. Από τα βουνά της Σουηβίας, από ελώδη τοπία με μοναδική χλωρίδα και πανίδα, από τα επιβλητικά φαράγγια των Σιδηρών Πυλών και καταλήγει με το εκτεταμένο δέλτα του πριν εκβάλλει στη Μαύρη Θάλασσα. Δεν είναι εξαιρετικό μόνο το μέγεθος του Δούναβη, έχει και δική του θέληση και είναι ο μόνος μεγάλος ποταμός στην Ευρώπη που ρέει από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Αυτή η σειρά ταινιών παρουσιάζει τη φύση και τους ανθρώπους κατά μήκος του Δούναβη και δίνει πληροφορίες για τις διαφορετικές ζωές τους που διαμορφώνονται από το ποτάμι.

Δείτε σήμερα: Από τη Βουδαπέστη στο Βελιγράδι[From Budapest to Belgrade]
Eπεισόδιο 3

Στη Ρούσε, την υπέροχη ιστορική πόλη της Βουλγαρίας, ο Νικ εξερευνά το παρελθόν και το παρόν. Στην Μπελέν, επισκέπτεται το πρώην νησί-φυλακή της περιοχής με τον πρώην κρατούμενο Τόντορ Τσάνεφ και την οικολόγο Στέλα Μποζίκοβα.

Στη Λομ συναντά την Ονιάνα, την Αγγλίδα καθηγήτρια σε δημοτικό που φιλοξενεί Ρομά. Μετά ταξιδεύει στο Βίντιν για να βοηθήσει μια οικογένεια Ρομά να φτιάξει καζάνια από χαλκό.
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
(Α' Τηλεοπτική Μετάδοση)
Επόμενο > [K8] Ταξίδι στην Ιταλία (E)

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά