ΣΑΒΒΑΤΟ  18/03/2023
23:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Λευκή Παγίδα   (E)   
Ντοκιμαντέρ / Φύση

Ice TrapLive Streaming
Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής Γαλλίας που θα ολοκληρωθεί σε 5 ημίωρα επεισόδια.

Αυτό το ταξίδι στην καρδιά των παγετώνων, μας προσκαλεί σ’ έναν περίπλου με κομμένη την ανάσα κατά τη διάρκεια μιας αποστολής υποβρύχιας κατάδυσης στη Γροιλανδία.

Αύγουστος 2012, είναι το τέλους του αρκτικού καλοκαιριού και δυο περιηγητές βγαίνουν με θαλάσσιο καγιάκ στους γιγάντιους πάγους του ρεύματος της Ανατολικής Γροιλανδίας. Θα συνδέσουν τις δύο ξεχωριστές κοινότητες μιας απ’ τις πιο άγριες ακτές του κόσμου. Σημείο αναχώρησης: το Ιτοκορτοόρμιτ (Ittoqqortoormiit). Μια έντονη ανθρώπινη περιπέτεια χιλίων χιλιομέτρων! Δύο μήνες με κομμένη την ανάσα διανύουμε τα ιλιγγιώδη φαράγγια των Φιόρδ, κάνουμε θεαματικές καταδύσεις στα παγόβουνα, και εξερευνούμε μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά που ζουν εκεί και υπέροχα ζώα που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί.

Στο πέρασμα των ημερών, η αποστολή γίνεται όλο και πιο απαιτητική, οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται και ο άνεμος Πιτεράκ παραμονεύει. Αυτός ο κρύος άνεμος μπορεί να αγγίξει τα 200χλμ/ώρα. Ένας διαρκής αγώνας με τον χρόνο: οι περιηγητές πρέπει να φτάσουν στο Ανγμαγκσαλίκ πριν παγιδευτούν στην ΛΕΥΚΗ ΠΑΓΙΔΑ…

Δείτε σήμερα: Χορεύοντας με τις αρκούδες[Dances with bears]
Eπεισόδιο 2

Ο Βινσάν ανησυχεί μήπως συναντήσουμε κάποια πολική αρκούδα, κυρίως στη σκηνή. Ανακαλύπτει ίχνη που φαίνονται φρέσκα… Καιρός να μάθουμε αν λειτουργεί το τουφέκι! Στο νερό, οι ταξιδιώτες αισθάνονται σαν να μεταβαίνουν σ’ έναν άλλο κόσμο που κυριαρχεί. Toπία το ένα μετά το άλλο, επιβλητικά, μυστηριώδη…

Την επόμενη ημέρα, ο Αλμπάν βουτάει στα νερά του φιόρδ απ’ την ακτή. Το νερό είναι προβληματικό, κακό, ασφυκτικό.

Η πλοήγηση περιπλέκεται με τη θάλασσα να είναι γεμάτη πάγο… Πρέπει να γίνονται παρακάμψεις… Η ομίχλη δυσκολεύει την κατάσταση! Σήμερα, κωπηλατούν 20 ώρες, σημειώνοντας μικρή πρόοδο.
Σε μια νέα κατάδυση, ο Αλμπάν συναντά κτενοφόρους, ρίνες, αλλά ανεβαίνοντας, μια πολική αρκούδα κατευθύνεται προς το μέρος του! Μετά τον φόβο, κυριαρχεί η περιέργεια! Ο Αλμπάν καταλαβαίνει ότι μπορεί να πλησιάσει την αρκούδα και επωφελείται απ’ αυτές τις μαγικές στιγμές. Αυτή η συνάντηση θα μείνει χαραγμένη στην καρδιά του για πάντα.
Διαθέσιμο για 14 μέρες στο ERTFLIX.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
 Volley League: ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. | 18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ < Προηγούμενο
Επόμενο > [K8] Η Σκοτεινή Αυτοκράτειρα Της Κίνας (E)

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά