ΔΕΥΤΕΡΑ  20/03/2023
17:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Χωρίς Ερώτηση   (E)   
Ενημέρωση / Βιογραφία
Η σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ2, «Χωρίς ερώτηση» αποτελεί μία σειρά από κινηματογραφικά ντοκιμαντέρ-προσωπογραφίες ανθρώπων των Γραμμάτων, της επιστήμης και της Τέχνης. Χωρίς να ερωτάται ο καλεσμένος -εξού και ο τίτλος της εκπομπής- μας κάνει μία προσωπική αφήγηση, σαν να απευθύνεται κατευθείαν στο θεατή και μας αφηγείται σημαντικά κομμάτια της ζωής του και της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας. Κάθε επεισόδιο της σειράς είναι γυρισμένο με τη μέθοδο του μονοπλάνου, δηλαδή τη χωρίς διακοπή κινηματογράφηση του καλεσμένου κάθε εκπομπής σ’ έναν χώρο της επιλογής του, ο οποίος να είναι σημαντικός γι’ αυτόν. Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ2, ξεφεύγοντας από τους περιορισμούς του τυπικού ντοκιμαντέρ, επιδιώκει μέσα από μία σειρά μοναδικών χωρίς διακοπή εξομολογήσεων, να προβάλλει την προσωπικότητα και την ιστορία ζωής του κάθε καλεσμένου. Προσκαλώντας έτσι το θεατή να παραστεί σε μία εκ βαθέων αφήγηση, σ’ ένα χώρο κάθε φορά διαφορετικό, αλλά αντιπροσωπευτικό εκείνου που μιλάει.

Δείτε σήμερα: «Συνάντηση με τον Σπύρο Ορνεράκη»
Eπεισόδιο 14

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο της σειράς, καλεσµένος είναι ο Σπύρος Ορνεράκης.
Ο σπουδαίος σκιτσογράφος κάνει μία αναδρομή στα δύσκολα παιδικά του χρόνια και στις σπουδές του στη γραφιστική και τη σκηνογραφία. Αναφέρεται στις πρώτες του δουλειές ως γραφίστας της διαφήμισης, αλλά και ως σκηνογράφος στην τηλεόραση για το «Θέατρο της Δευτέρας».
Στη συνέχεια, εξηγεί πώς γλίτωσε από τη δικτατορία όταν το πρώτο του δημοσιευμένο σκίτσο, στο περιοδικό «Ταχυδρόμος», σατίριζε τον Παπαδόπουλο και τέλος, μιλάει για το «παιδί» του, τη Σχολή Ορνεράκη, και το ρόλο που επιτελεί για την εκπαίδευση των επερχόμενων σκιτσογράφων.Σκηνοθεσία-σενάριο: Μιχάλης Δημητρίου.
Ιστορικός ερευνητής: Διονύσης Μουσμούτης.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Αντώνης Κουνέλλας.
Διεύθυνση παραγωγής: Χαρά Βλάχου.
Ηχοληψία: Χρήστος Σακελλαρίου.
Μουσική: Νάσος Σωπύλης, Στέφανος Κωνσταντινίδης.
Ηχητικός σχεδιασμός: Fabrica Studio.
Μοντάζ: Σταύρος Συμεωνίδης.
Παραγωγός: Γιάννης Σωτηρόπουλος.
Εκτέλεση παραγωγής: Real Eyes Productions.

https://goo.gl/uPorMP

Επόμενο > [K8] Μαμά-Δες  (Δ' Kύκλος) (Νέο Επεισόδιο)

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά