ΣΑΒΒΑΤΟ  18/03/2023
11:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Βαλκάνια Εξπρές  (Δ' Kύκλος)   (E)   
Ντοκιμαντέρ / Ταξίδια


Έτος παραγωγής: (2022)


Live Streaming
Ωριαία εβδομαδιαία εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2022.

Το Βαλκάνια εξπρές είναι από τις μακροβιότερες εκπομπές της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης.

Ύστερα από μια πολυετή περίοδο κλειστών συνόρων το Βαλκάνια Εξπρές ήταν από τις πρώτες σειρές που άρχισαν να καταγράφουν συστηματικά αυτή την περιοχή. Πραγματοποιούμε ένα συναρπαστικό ταξίδι σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο και μια μοναδική γεωγραφία ανάμεσα σε τρεις ηπείρους και δυο θάλασσες. Γνωρίζουμε μια γωνιά του χάρτη όπου καταστάλαξαν οι μεγάλοι πολιτισμοί της ανθρωπότητας.

Αναζητούμε τα ίχνη του Ελληνισμού που πάντα έβρισκε ζωτικό χώρο σε αυτή την περιοχή. Ανακαλύπτουμε ένα χαμένο κομμάτι της Ευρώπης. Μπαίνουμε στη ζωή των γειτονικών λαών και βλέπουμε την κουλτούρα και το λαϊκό πολιτισμό, τη σύγχρονη ζωή και τις νέες ιδέες, τη μετάβαση και την πορεία προς την Ευρώπη.

...και όλα αυτά μέσα από ένα «άλλο» ταξίδι, το ταξίδι του Βαλκάνια εξπρές.

Δείτε σήμερα: Οδοιπορικό στο Τριεθνές Πρέσπας Μέρος Β’ / Ελλάδα, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία
Eπεισόδιο 9

Σε αυτό το επεισόδιο ταξιδεύουμε στις λίμνες που ενώνουν τρεις γειτονικές βαλκανικές χώρες. Από την Μεγάλη Πρέσπα περνάμε στη λίμνη Aχρίδα, την βαθύτερη και, γεωλογικά παλαιότερη, λίμνη της Ευρώπης. Επισκεπτόμαστε το παραλίμνιο μοναστήρι του Όσιου Ναούμ και συνεχίζουμε στην πόλη Οχρίδα, την “Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων”. Περιηγούμαστε στα σοκάκια, στις βυζαντινές εκκλησίες και στα μνημεία της. Επισκεπτόμαστε τα εργαστήρια τεχνιτών που χάνονται. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στην άλλη πλευρά της Αχρίδας, στην αλβανική πόλη του Πόγραδετς. Μια πόλη, που γέννησε φημισμένους Αλβανούς ποιητές, και εξελίσσεται σε ανερχόμενο τουριστικό προορισμό. Από εκεί πάμε στο αλβανικό χωριό Λιν, και στα ερείπια μιας παλαιοχριστιανικής Βασιλικής, που φημίζεται για τα ψηφιδωτά δάπεδά της. Το ταξίδι μας τελειώνει στο παραλίμνιο χωριό Πούστετς, στη Μεγάλη Πρέσπα, και στο νησάκι Μάλιγκραντ με την εκκλησία και το ασκηταριό του. Βρισκόμαστε κοντά στην Ελλάδα, κλείνοντας έτσι ένα μεγάλο, υδάτινο και με πολλά σύνορα, ταξίδι...
https://www.ertflix.gr/series/ser.113686-valkania-expres


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
[K8] Καιρός για Γεννητούρια (E) < Προηγούμενο
Επόμενο > [K8] Αuto Moto   (Ζ' Kύκλος) (E)

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά