ΣΑΒΒΑΤΟ  18/03/2023
07:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Στο Νησί   (Α' Kύκλος)   (E)   
Ντοκιμαντέρ

The Island DiariesLive Streaming
Σειρά ντοκιμαντέρ ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος, 13 ωριαίων επεισοδίων παραγωγής DB.com Media. (A΄ΚΥΚΛΟΣ)

Μια σειρά ντοκιμαντέρ που εξερευνά τη ζωή στα νησιά σ᾽ ολόκληρο τον κόσμο!

Κάθε επεισόδιο εστιάζει σε ένα διαφορετικό νησί και περιλαμβάνει συνεντεύξεις με ντόπιους για να ανακαλύψει τί κάνει το νησί τους μοναδικό.

Η εκπομπή στοχεύει να χαράξει την επιφάνεια της καθημερινής ζωής, για να εξερευνήσει θέματα όπως πρόσβαση σε τρόφιμα, μετακινήσεις, ταυτότητα, πολιτισμό...

Από τα νησιά των Φερόων έως τη Χαβάη, απ᾽ την Οκινάουα έως το Πράσινο Ακρωτήρι, επισκεπτόμαστε νησιώτες που ζουν σε πολλές γνωστές γωνιές του κόσμου καθώς και σε κάποιες πιο απομονωμένες.

Δείτε σήμερα: Νέα Γη[Newfoundland]
Eπεισόδιο 9

Βρίσκεται στο ανατολικότερο σημείο της Βόρειας Αμερικής και μπορεί να μοιάζει με το τέλος του κόσμου: γυμνό τοπίο, επιβλητικά βουνά και πολυάριθμα παγόβουνα. Για τους ντόπιους, το νησί είναι γνωστό με την ονομασία «The Rock». Η άγρια γεωγραφία και το κλίμα του, καθώς και η εύθραυστη οικονομία του έχουν σφυρηλατήσει μια κοινότητα που στηρίζεται στην επινοητικότητα, την ανθεκτικότητα και τη συνεργασία. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο οι γυναίκες να βλέπουν τους συζύγους τους να φεύγουν από το σπίτι για εβδομάδες, ακόμη και μήνες , προκειμένου να εργαστούν. Πολλές κοινότητες είναι απομονωμένες και διάσπαρτες σε όλο το νησί, και το 90% των τροφίμων που βρίσκονται στα καταστήματα εισάγονται. Αρκετοί ντόπιοι επιδιώκουν να προστατεύσουν την κληρονομιά τους, αποκαθιστώντας παλιά κτίρια ή φροντίζοντας τα κελάρια τους. Αλλά σε αυτή τη ομιχλώδη γη που χτυπιέται τακτικά από τη μανία της Μητέρας Φύσης, ένα είναι γεγονός: οι περήφανοι και γενναίοι κάτοικοι της είναι πάντα φιλόξενοι με τους ξένους, έτοιμοι να τους προσφέρουν ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι.

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
[K8] Μουσικές Οικογένειες  (Β' Kύκλος) (E) < Προηγούμενο
Επόμενο >  Ο Ντάνιελ Γκάτι Διευθύνει μια Γαλλική Νύχτα (E)

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά