ΣΑΒΒΑΤΟ  18/03/2023
22:10 Κατάλληλο για άτομα άνω των 12 ετών
Καραβάν Σαράι (Ελληνικός Κινηματογράφος)   
Ταινίες


Έτος παραγωγής: (1986)


Live Streaming
Ελληνική κοινωνική δραματική ηθογραφία, παραγωγής 1986, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΚΚ), ΕΡΤ.
Διάρκεια: 116’

Υπόθεση: Λίγο πριν το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου, στα 1948, γίνεται εκκένωση των παραμεθορίων χωριών, για να διευκολυνθούν οι κινήσεις του Εθνικού Στρατού και των ανταρτών. Ένας σαραντάρης χωρικός, ο Μαργαρίτης αναγκάζεται, όπως πολλοί άλλοι, να εγκαταλείψει το σπίτι του και να κατεβεί μαζί με τα δύο παιδιά του στη Θεσσαλονίκη.
Εγκαθίσταται σε ένα από τα επιταγμένα, για το σκοπό αυτό, κτίρια της πόλης, το Καραβάν Σαράι. Στο μέρος αυτό, οι πρόσφυγες ζουν κάτω από εξαιρετικά άθλιες συνθήκες και καταφεύγουν σε πάσης φύσεως ατιμίες και μπαγαποντιές.
Ο Μαργαρίτης προσπαθεί να παραμείνει αμέτοχος στα ανείπωτα δράματα που εκτυλίσσονται γύρω του, με μεγάλο ψυχικό κόστος. Ο γιος του γίνεται εργάτης και μένει στην πόλη, ενώ η κόρη του καταφεύγει στην εύκολη λύση της πορνείας. Ο ίδιος θα επιστρέψει στο ερειπωμένο χωριό του.

Το σενάριο βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Λάζαρου Παυλίδη.

Διακρίσεις:
27ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ 1986 : ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ, Β΄ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ, ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ
ΚΡΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΠΟ - (ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) 1987: ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ, Β΄ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ, ΗΧΟΛΗΨΙΑΣ


Σενάριο - Σκηνοθεσία: Τάσος Ψαρράς
Φωτογραφία: Σταύρος Χασάπης
Μουσική σύνθεση: Γιώργος Τσαγκάρης

Παίζουν: Θύμιος Καρακατσάνης, Μίρκα Καλατζοπούλου, Μελίνα Μποτέλη, Δήμητρα Χατούπη, Τάσος Παλαντζίδης, Ιάκωβος Ψαρράς, Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρης Μπάνος, Βασίλης Κολοβός, Λάζαρος Ανδρέου, Ζαφείρης Κατραμάδας, Δημήτρης Αρώνης, Μιχάλης Μπογιαρίδης, Άγγελος Γεωργιάδης, Ελπιδοφόρος Γκότσης, Μαρία Γουδή, Ρέα Χαλκιαδάκη, Δημήτρης Κολοβός, Γιώργος Μελισσάρης, Άγγελος Προβελέγγιος, Χρήστος Σιμαρδάνης, Χάρης Τσιτσάκης, Κοσμάς Ζαχάρωφ, Βάνα Φιτσώρη, Ρία Φιτσιώρη, Θηρεσία Μανωλούδη, Λάζαρος Ασλανίδης, Κώστας Κωνσταντινίδης, Νίκος Σεργιανόπουλος, Μάνος Βλαστός, Θόδωρος Τεκνετζίδης, Χριστίνα Συμεωνίδη, Σάκης Πετκίδης, Χρήστος Παπαστεργίου


 Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - Αθλητικά - Καιρός < Προηγούμενο
Επόμενο > [K8] Τα Νούμερα (Νέο Επεισόδιο)

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά