ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  17/03/2023
08:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Στον Ζωολογικό Κήπο   (E)   
Ντοκιμαντέρ / Φύση

Inside The Zoo (aka: Inside Edinburgh Zoo)
365 ημέρες το χρόνο, 200 άνθρωποι αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις, τις χαρές και την περίπλοκη φροντίδα για πάνω από 1000 ζώα, στον ζωολογικό κήπο του Εδιμβούργου και το Πάρκο Highland Wildlife.

Σε αυτή τη σειρά, «συναντάμε τους φύλακες» – μια εξειδικευμένη ομάδα από αφοσιωμένους άνδρες και γυναίκες που εργάζονται σ’ αυτό το εμβληματικό τουριστικό αξιοθέατο του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο προσελκύει πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως.

Eπεισόδιο 5

Περιγραφή επεισοδίου
Με στόχο την ευημερία των ζώων, ο «εμπλουτισμός» χρησιμοποιείται για τη διατήρηση τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής υγείας.

Παρέχοντας προκλήσεις και ερεθίσματα, οι φύλακες στοχεύουν στο να αναπαράγουν φυσικές συμπεριφορές που θα είχαν διαφορετικά είδη στην άγρια φύση.

Έτσι, ενώ οι θηλυκές σουρικάτες στον ζωολογικό κήπο του Εδιμβούργου αναζητούν νόστιμα έντομα για τροφή σε ένα λάκκο με μπαλάκια που έχει στήσει ο φύλακας Μάικλ, στο Πάρκο Άγριας Ζωής των Χάιλαντς η φύλακας Σοφία είναι απασχολημένη με το να εξασκεί την όσφρηση μιας οικογένειας αδηφάγων.

Εν τω μεταξύ, στο ζωολογικό κήπο του Κουίνσλαντ ένα μικρό κοάλα χρειάζεται θεραπεία για μια μόλυνση των ματιών. Οι φύλακες Έρικα και Σέριλ-Αν διασκεδάζουν προσπαθώντας να ζυγίσουν τις αρσενικές σουρικάτες και ο Άντι ετοιμάζει ένα ειδικό παρασκεύασμα γεμάτο θρεπτικά συστατικά για να ικανοποιήσει την ακόρεστη όρεξη των γιγάντιων μυρμηγκοφάγων Λούσιφερ και Νάλα.

Στο τμήμα πουλιών κυριαρχεί ανησυχία μετά από κάποια ξαφνική και ανεξήγητη απώλεια βάρους. Το ζύγισμα, όμως, μπορεί να είναι μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία.

Κατά την εποχή που τα φλαμίνγκο δημιουργούν τις φωλιές τους η φύλακας Κίρστι ελπίζει ότι φέτος θα βγάλει μικρούς νεοσσούς –οι τελευταίοι εκκολάφθηκαν πριν από τρία χρόνια– και μέχρι στιγμής, όλα τα σημάδια είναι πολλά υποσχόμενα.

Στο Πάρκο Άγριας Ζωής των Χάιλαντς, τρεις κακομαθημένοι και επιθετικοί νεαροί μακάκοι πρέπει να πιαστούν ώστε να τους περαστούν μικροτσίπ. Όταν οι φύλακες εντοπίζουν ένα τραυματισμένο μωρό αγριόγιδας, στο κοπάδι, καλείται η κτηνίατρος Κίρστεν και πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις.
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

(E)
Επόμενο > [K8] Με Οικολογική Ματιά (E)

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά