|
Μεγάλο μέρος του φαγητού που τρώμε είναι επεξεργασμένο, κονσερβοποιημένο και προετοιμασμένο για την ευκολία μας. Όμως είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι τρώμε και από πού προέρχεται κάθε τροφή.
Ο Αμερικανός ηθοποιός Ντέιβιντ Μόσκοου ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και μας δείχνει πώς οι καταναλωτικές μας συνήθειες επηρεάζουν τον κόσμο και την ανθρωπότητα. Μέσα από συνεντεύξεις με ειδικούς σε διάφορους τομείς θα μάθουμε για την ιστορία και την επιστήμη που κρύβει πίσω της κάθε τροφή έτσι ώστε να μπορούμε να πάρουμε συνειδητές αποφάσεις για το τι τρώμε στην καθημερινότητά μας.
Δείτε σήμερα:
«Ψαρεύοντας μύδια στην Καελίτσα» (Flexing mussels in Khayelitsha)
Eπεισόδιο 10
Στη Νότια Αφρική, ο Ντέιβιντ συναντά την σεφ Abigail Mbalo-Mokoena του εστιατορίου 4Roomed EKasi, ενός από τα 30 κορυφαία εστιατόρια Food and Wines στον κόσμο.
Αφού μαθαίνει πόσο επηρεάστηκε η μαγειρική της από το απαρτχάιντ, ο Ντέιβιντ διασχίζει την επαρχία και δοκιμάζει μια τοπική σπεσιαλιτέ, φτιάχνει ελαιόλαδο, μαζεύει μύδια και αρμέγει αγελάδες.
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.
|
|