ΚΥΡΙΑΚΗ  19/03/2023
11:30 Κατάλληλο για όλους
ΔΡΟΜΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ   
Ντοκιμαντέρ
Στον τηλεοπτικό σταθμό της βουλής των Ελλήνων διασταυρώνονται οι «Δρόμοι Ορθοδοξίας», μέσα από την ομώνυμη σειρά ντοκιμαντέρ.
Με οδηγό την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), τον διεθνή θεσμό του οποίου η Βουλή των Ελλήνων αποτελεί αποτελεί έδρα, θα παρακολουθήσουμε την πολυεθνική προσπάθεια προαγωγής του διαπολιτισμικού και διαθρησκειακού διαλόγου, αλλά και της διάσωσης των Ορθοδόξων αξιών, παραδόσεων και μνημείων, όπως αποτυπώνεται από Ορθόδοξους βουλευτές 25 και πλέον κρατών.
Παράλληλα καταγράφονται και οι προσπάθειες των μελών του θεσμού για απαντήσεις σε σημαντικά προβλήματα που απασχολούν το σύγχρονο κόσμο.
Με γυρίσματα εντός και εκτός Ελλάδος, δίνεται έμφαση στις δραστηριότητες της ΔΣΟ και σε ζητήματα που αφορούν την Ορθοδοξία.

Δείτε σήμερα: Επ. 4

Στο τέταρτο επεισόδιο της σειράς, οι «Δρόμοι Ορθοδοξίας» οδηγούνται στη Βενετία το πλαίσιο του 24ου Διεθνούς Συνεδρίου Βυζαντινών Σπουδών, που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας.Η εκπομπή ακολουθεί την αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) με επικεφαλής τον Έλληνα Γ.Γ. της ΔΣΟ, βουλευτή της ΝΔ, δρ Μάξιμο Χαρακόπουλο και παρακολουθεί την παρουσίαση του τόμου «Αγία Σοφία: οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο» που αποτελεί έκδοση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.Τον Πάπα Φραγκίσκο επισκέφτηκε στο Βατικανό, αντιπροσωπεια υπό τον κ. Χαρακόπουλο και του επέδωσε τη συγκεκριμένη έκδοση, ενώ τον ενημέρωσαν για τη διεθνή εκστρατεία που διεξάγουν, για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας υπέρ της Αγίας Σοφίας.Η εκπομπή εστιάζει στα σημαντικά εκθέματα του Μουσείου εικόνων του Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών σπουδών, στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της καθολικής εκκλησίας του Αγίου Μάρκου της Βενετίας, αλλά και του ορθόδοξου διαμαντιού στο καθολικό μωσαϊκό της πόλης, δηλαδή την ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.Παράλληλα το επεισόδιο παρακολουθεί τη συνάντηση της αντιπροσωπείας της Διακοινοβουλευτικής με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού της Βενετίας ώστε να ενημερωθεί για την αυθαίρετη τουρκική απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος και για τις δράσεις της Διακοινοβουλευτικής.
Σκηνοθεσία: Κώστας Ντάνης

Μοντάζ: Λάσκαρης Αγοραστός

Κάμερα: Παντελής Λαδάς, Δημήτρης Γκίκας, Κώστας Ντάνης

[K] ΑΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ < Προηγούμενο
Επόμενο > [K] ΑΠΟ ΤΟΠΟ ΣΕ ΤΟΠΟ

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά